НОЋНА МОРА: Код најбогатијег на свету радници не смеју у WC

0

Услови рада у америчком гиганту Амазону су нехумани, а плате мале, сведоче радници.

„Без разговора с колегама нити времена за одлазак на WЦ или ручак, кажњавање због узимања боловања, смене од десет и више сати и све то за чак 2.250 долара месечно“ – то би требало да пише у Амазоновом огласу за посао у складишту, пише Новац.хр.

Према причама Амазонових радника, управо то су њихови радни услови јер како би Амазон могао доставити пошиљке брзином којом то ради, његови радници морају претрпети наведено.

Наиме, новинар Јамес Блоодwортх радио је у складишту компаније и након што је његова прича изашла на видело, почели су да се јављају и други запослени да испричају што све проживљавају на свом радном месту, а њихове је приче пренео Бусинесс Инсидер.

“Радници углавном не узимају паузе за одлазак на WЦ због страха да не испуне норме па уринирају у боце или канте за смеће. Нисам никада сведочио самом чину, али сам наишао на боце пуне урина, а одвратан смрад ме довео и до пуних канти”, рекао је новинар.

У Амазону су, наравно, одбили све оптужбе.

“Амазон пружа сигурно и позитивно радно место за више од пола милиона људи широм света с компетитивним платама и бенефитима од првог дана. Посвећени смо бризи за наше запослене с достојанством и поштовањем. Не признајемо ове оптужбе као портрет активности у нашим зградама”, изјавила је портпаролка компаније.

 

новац.хр

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*