NOĆNA MORA: Kod najbogatijeg na svetu radnici ne smeju u WC

0

Uslovi rada u američkom gigantu Amazonu su nehumani, a plate male, svedoče radnici.

„Bez razgovora s kolegama niti vremena za odlazak na WC ili ručak, kažnjavanje zbog uzimanja bolovanja, smene od deset i više sati i sve to za čak 2.250 dolara mesečno“ – to bi trebalo da piše u Amazonovom oglasu za posao u skladištu, piše Novac.hr.

Prema pričama Amazonovih radnika, upravo to su njihovi radni uslovi jer kako bi Amazon mogao dostaviti pošiljke brzinom kojom to radi, njegovi radnici moraju pretrpeti navedeno.

Naime, novinar James Bloodworth radio je u skladištu kompanije i nakon što je njegova priča izašla na videlo, počeli su da se javljaju i drugi zaposleni da ispričaju što sve proživljavaju na svom radnom mestu, a njihove je priče preneo Business Insider.

“Radnici uglavnom ne uzimaju pauze za odlazak na WC zbog straha da ne ispune norme pa uriniraju u boce ili kante za smeće. Nisam nikada svedočio samom činu, ali sam naišao na boce pune urina, a odvratan smrad me doveo i do punih kanti”, rekao je novinar.

U Amazonu su, naravno, odbili sve optužbe.

“Amazon pruža sigurno i pozitivno radno mesto za više od pola miliona ljudi širom sveta s kompetitivnim platama i benefitima od prvog dana. Posvećeni smo brizi za naše zaposlene s dostojanstvom i poštovanjem. Ne priznajemo ove optužbe kao portret aktivnosti u našim zgradama”, izjavila je portparolka kompanije.

 

novac.hr

POSTAVI ODGOVOR

*