Нотари: Данијела Сремац прикупила 888 потписа

0

Председница Српског института и за Вашингтона Данијела Сремац, која је најављивала кандидатуру за председника Републике, прикупила је 888 потписа, саопштила је данас Јавнобележничка комора Србије.

Јавнобележничка комора Србије у саопштењу прецизира да је Данијели Сремац, која тврди да јој није било омогућено оверавање потписа подршке бирача, одобрено укупно 77 радних сати јавних бележника, на основу 15 захтева за оверу потписа које је кандидаткиња Покрета „Будућност Србије“ поднела у периоду од 6. до 11. марта 2017. године.

Наводи се да се Сремац се захтевом за оверу потписа бирача обратила јавнобележничким канцеларијама у Београду (општине Нови Београд, Обреновац, Лазаревац и Гроцка), Kрагујевцу, Kуршумлији, Горњем Милановцу, Смедеревској Паланци, Врњачкој Бањи и Тополи, а да се јавним бележницима у другим местима није обраћала.

Јавни бележници оверавали су потписе подршке Данијели Сремац 9, 10, 11. и 12. марта, а за то време оверено је укупно 888 потписа бирача који су подржали њену кандидатуру за председника Републике Србије – прецизирају у бележничкој комори.

Такође се наводи да је овера потписа подршке бирача обављана према редоследу пријема захтева за оверу, па су тако и Данијели Сремац, „која је први такав захтев јавним бележницима поднела тек 6. марта“, оверитељи били на располагању у првом слободном термину.

Сремац је раније данас саопштила да је одустала од изборне трке и то образложила тиме да јој није било омогућено да овери више од 17.200 потписа, јер су је, тврди, „нотари већином бојкотовали“.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*