Нова акција полиције на подручју Шида: Два аутобуса пуна миграната враћена у Прешево

0

Два аутобуса са око сто илегалних миграната кренула су у петак према Прешеву, после ноћашње акције полиције која је трајала до јутарњих сати. Мигранти који су пронађени боравили су по напуштеним објектима и улицама ове пограничне општине са Хрватском. Како за „Новости“ истиче Предраг Вуковић, председник Општине Шид, још нема назнака кад ће почети измештање избеглица са Блиског истока из Прихватног центра у Шиду, како би се коначно затворио.

За другу опсежну акцију у року мање од двадесет дана, у оквиру које се радило на проналажењу и измештању илегалних миграната на подручју шидске општине, у локалној самоуправи кажу да је реализована како би се безбедносна ситуација држала под контролом.

– То су избеглице које су боравиле по празним, напуштеним кућама, и они су се на нашој територији налазили илегално. Тачно 102 мигранта која су пронађена враћена су у Прешево и они ће добити забрану поновог боравка на подручју наше општине – каже Вуковић, прецизирајући да су мигранти пронађени код Железничке станице у Шиду, Батровцима и Вашици.

Међутим, сазнања када ће Прихватни центар у Шиду бити затворен још нема…

– У првом делу ће бити измештени мигранти самци, а у другом делу породице са децом – истиче први човек општине.

НЕМА ТУЧА, ВИШЕ ПОЛИЦИЈЕ

ПРЕМА Вуковићевим речима, после инцидента када је мигрант упао са секиром у кућу у којој су биле саме малолетне девојчице, ситуација је мирнија. Нема разбојништва, ни туча, а већи је и број полицајаца који патролира Шидом…

С. Костић, Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*