Нова: Ђукановићева политика довела Црну Гору до понижења

0

Нова Српска Демократија-Црне Горе, у данашњем саопштењу изјавила је да је политика ДПС-а и Мила Ђукановића довела Црну Гору у многа понижења.

Саопштење Нове Српске Демократије преносимо у цјелости.

Марионетска политика ДПС-а и шефа те организације довела је Црну Гору у многа понижења. То се нарочито огледа у недипломатским и срамним потезима према оним државама које су нам биле и јесу историјски савезници и полтронском односу према оним земљама које то нијесу биле.

Таква неморална и издајничка политика, чија је персонификација Мило Ђукановић, резултирала је тиме да се данас, на једној страни, у нашој земљи подижу споменици и обиљежавају гробља припадницима окупаторске војске из Другог свјетског рата, а на другој на хиљаде људи из Црне Горе, који су страдали у истом рату, немају гроба, што говори о односу црногорског режима према своме народу.

Један од драстичнијих примјера је тај да још увијек нијесу достојно сахрањени на стотине Подгоричана који су страдали током савезничког бомбардовања 1944. године, већ њихови земни остаци још увијек труну у масовним гробницама, и годинама их разносе грађевинске машине разних инвеститора.

Дакле, док се ова власт бави организовањем сахране за припаднике њемачког Вермахта, истовремено не показује било какво интересовање да се на достојан начин сахране наши људи, претежно цивили, који су недужни гинули током Другог свјетског рата. Сваки човјек има право на гроб и гробови не би требали да су било коме непријатељи, али нама сметају ти двоструки аршини у којима актуелни режим не дозвољава право на гроб и обиљежје за више од 10 000 наших сународника разасутих од цркве Св. Ђорђа у Подгорици до Кочевског Рога у Словенији, а да истовремено, на другој страни, према онима који су некад окупирали нашу отаџбину, поступа на сасвим другачији начин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*