Нова функција за Мају Гојковић, бринуће о нуклеарној сигурности Србије

0

Председница Народне скупштине Маја Гојковић именована је 29.маја, на седници Владе којом је последњи пут председавао Александар Вучић, за председника Управног одбора Агенције за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије. Маја Гојковић ће на функцији председника Управног одбора Агенције сменити научника др Владимира Удовичића, из Института за физику.
Маја Гојковић, која је по занимању адвокат, биће на челу Агенције за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност Србије. Њен претходник је на тој позицији примао месечну надокнаду у износу од око 65.000 динара. Агенција се бави спровођењем мера за безбедности при обављању радијационих делатности и нуклеарних активности.

На нову функцију, Гојковић је именована на седници на којој је Влада поставила и Братислава Гашића на чуло Безбедносно информативне агенције.

То су неке од последњих кадровских одлука Владе коју је предводио садашњи председник Александар Вучић.

Професор Валдимир Гоати каже за Инсајдер.нет да су оваква решења парадигма партијске државе у којој живимо.

“Нисам сигуран да Гојковић као адвокат добро познаје област јонизујућих зрачења И нуклеарне сгурности па верујем да је ово био каваљерски гест да се партијском саборцу да још једна функција. Због тога се у Србији, када се говори о држави, говори о партијској држави“, наводи Гоати подсећајући да је Маја Гојковић успела да се до сада прошета кроз низ различитих политичких партија а симим тим и велики број функција.

Према закону вршење више функција истовремено допуштено је само уз претходно одобрење Агенције за борбу против корупције.

Инсајдер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*