Нова Србија: Какви су ово избори, да ли је Србији потребан председник или диктатор?

СТРАНКА ВЕЛИМИРА ИЛИЋА ТВРДИ ДА ДОСАД НИЈЕ БИЛО ИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ СА ВИШЕ ПРИТИСАКА И УЦЕНА

0

НОВА Србија оценила је данас да од увођења вишестраначја у Србији није вођена кампања са више притисака, претњи и уцена, „у којој су поништена сва грађанска и људска права”, од оне коју сада води Српска напредна странка у име свог председничког кандидата Александра Вучића.

„Напредњаци немилосрдно уцењују људе широм Србије и не само функционере странака које су у опозицији, а посебно НС, већ и чланство тражећи од грађана да гарантују да ће на изборима гласати за Вучића… Да ли је Србији потребан демократски изабран председник или диктатор који ће изборе добити силећи људе да гласају за њега и уцењујући их тиме да ће остати без посла и коре хлеба коју с муком зарађују?”, наводи се у саопштењу те странке.

Нова Србија је позвала грађане да обрате пажњу на говорнике на митинзима Вучића, као и на људе који га окружују на скуповима, и навела да су против неких од њих у току кривични поступци и да им се суди за убиство, али да се њихови досијеи држе у фиокама јер подржавају кандидата СНС-а.

„Има ли неко ко је ,победник’ разлога да води на митинге стотине аутобуса из свих крајева Србије, да блокира читаве градове и да га чувају снајперисти са кровова, ако је сигуран у своју победу и ако је Србија демократска земља? На митинзима СНС-а грађани у многим градовима у Србији не препознају никога од својих суграђана, а ако се пажљивије погледа, публика је на свим скуповима иста. То су они који за сендвич и дневницу изигравају декор масовних окупљања на предизборним скуповима СНС-а”, додаје се.

Та странка је позвала градјане да се одупру притисцима и уценама и да буду храбри, односно да не пристају на понижења.

„Молимо грађане да не дају копије личних карата, ако им неко тражи пре избора, никоме на часну реч, јер ће то бити злоупотребљено на изборима“, наводи НС.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*