Нова странка на помолу: Саша Јанковић у недељу држи оснивачку скупштину?

Оснивачка скупштина удружења грађана чији је лидер Саша Јанковић могла би да буде одржана у недељу, рекли су Данасу извори блиски члановима овог удружења.

0

Чак и ако до тога не дође, како кажу наши саговорници, већ дуже време се ради на оснивању удружења те ће и формално оно бити регистровано врло брзо. Међу блиским сарадницима Саше Јанковића јуче нисмо успели да добијемо потврду ових информације.
Како нам је речено, према законској процедури, на оснивачкој скупштини требало би да се усвоји статут удружења, сачини записник, бирају први органи и одреди структура удружења, те се да овлашћење ономе ко ће званично поднети захтев за регистрацију Агенцији за привредне регистре. Извори Данаса нису могли да нам кажу како ће се удружење звати, јер или је оно строга тајна или се око њега још није постигла сагласност.

Наши саговорници не искључују могућност и да су сви неопходни документи за регистрацију већ спремљени и да ће регистрација бити урађена врло брзо, а да се за недељу спрема јавно објављивање регистровања удружења.

Како су медији већ писали, у будући покрет би требало да буду укључени готово сви они који су учествовали у кампањи Саше Јанковића за председничке изборе, дакле академик Душан Теодоровић, професорка у пензији Србијанка Турајлић, чланица Нове странке Мариника Тепић, лидер НС Зоран Живковић и многи други. Према нашим сазнањима, удружење грађана ће неко време имати ту форму, а временом би према плану требало да прерасте у политичку странку. Како нам је речено, сви у удружењу су свесни да је формирање странке веома озбиљан посао који захтева и пуно пара. Медији су писали и да ће удружење бившег омбудсмана имати председништво, извршни одбор и скупштину, као и локалне одборе по Србији, значи готово све атрибуте странке.

Међу именима „понос“ и „слобода“

Јанковић је недавно на свом Твитер профилу позвао своје пратиоце да предложе има за, како је рекао, „политички покрет друштвене правде и владавине права који ће нам вратити достојанство и осмехе на лица“. Међу предлозима нашли су се Покрет слободних грађана Србије, Буђење, Фронт слободних или само Слобода, Покрет грађана Србије, Покрет за нормалну Србију (ПОНОС), Покрет за слободну Србију и многи други.

ДАНАС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*