Нова странка: Не да(ви)мо Београд излази на изборе!

0

Активиста Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ Добрица Веселиновић изјавио је да му се чини да је неизбежно политичко ангажовање те организације, односно њено укључивање у изборни процес на следећим изборима.

„У оваквој поставци ствари и антиципирању да ће се стање у друштву, нажалост, неповољно развијати за све прогресивне снаге, све ми се више чини да је наше политичко ангажовање неопходно“, изјавио је Веселиновић за лист Данас.

Веселиновић је рекао да та организација већ три године води борбу против пројекта „Београд на води“ а да је укључена и у мноштво других активности које се тичу грађанског активизма.

„Питање које постављамо себи самима свакодневно јесте који су домети грађанског активизма и где су његове границе?“, навео је он.

Веселиновић је додао да је већ све познато по питању рушења у београдској четврти Савамала, односно да се зна и ко су иницијатори, ко налогодавци а ко извршиоци тог дела.

„Али сада се поставља питање до када је могуће живети у симулацији друштва и правити се да је све у реду, да постоји систем, независне институције, професионална полиција а када грађани морају предузети неке драстичније мере како би одбранили своје достојанство и здрав разум пре свега“, рекао је он.

Говорећи о могућности да градоначелник Београда Синиша Мали остане на власти цео мандат, Веселиновић је изразио наду да ће га грађани Београда притиском натерати да поднесе оставку а да ће га надлежни органи „ухапсити и осудити за многобројна кривична дела које је починио“.

„Сам тај чин повући ће за собом и целу пирамиду корумпираног система… Одбројавају се последњи дани Синише Малог и он то зна и ми то знамо“, рекао је Веселиновић.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*