Нова влада Аустрије азилантима узима паре и мобилне

0

Нова аустријска влада коју ће водити, након сутрашњег полагања заклетве, Себастијан Kурц, планира бројна пооштравања у праву на азил.
У програму владе Народне партије Аустрије (ОВП) и Слободарске странке (ФПО), у делу названом унутрашња безбедност, наведено је да се жели обезбедизи миран суживот свих људи у земљи.

Мигранциона политика треба бити тако конципирана да може бити подржава од стране становништва.

Азил треба, како сматра нова влада, бити омогућаван само за време опасности по лице којем је потребна заштита.

Планиране су и промене у опскрбљивању избеглица.Тако је планирано успостављање Савезне агенције за пружање подршке и бригу.

Индивидуални смештај за тражиоце азила убудуће неће бити могућ, а нова влада планира и да укине новчану помоћ, већ уведе искључиво помоћ у потребним стварима.

Уз то приликом подношења молбе за добијање азила тражиоцу, према плану владе, требало би бити одузет сав новац који има код себе како би се покрили трошкови опскрбљивања.

Уз то подносилац азила требало би властима да стави на располагање мобилни телефон, како би на основу личних података могла да се утврди рута путованај И идентитет лица.

Планирано је и скраћивање рокова за жалбе, као и негативан одговор уколико не буде било могуће јасно утврдити идентет.

Према програму рада владе Аустрија треба да се врати режиму Ссенгена тек након што буде заустављена илегална миграција и обезбеђена спољна граница ЕУ.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*