Новак Ђоковић одбио Вучићев позив за инаугурацију

0

Kако сазнајемо из тима Новака Ђоковића, нашег најбољег тенисера и уопште у историји Србије, позив који је стигао за инаугурацију Александра Вучића за председника Србије Ђоковић је глат и без размишљања одбио.
Пионирски парк је дан пред заклетву Александра Вучића добио нову стазу. Палата Србија два дана пред инаугурацију нови тротоар, нови семафор и нове базне станице у непосредној близини.
А и травњак ће бити под конац.
О свему се води рачуна јер ће у петак бити 5.000 људи који долазе на инаугурацију председника Србије. Тако је бар најављено из протокола Председништва. Ништа се не препушта случају па су и званице добиле прецизна упуства како да приђу Палати Србија, где да се паркирају.
Опозициони посланици тврде да су уз то добили и необична упутства о томе како да се обуку и да не стају у ред за честитање. Та упуства опозиција, изузев Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, неће следити. Јер верују да је председнику заклетва у парламенту била довољна.
„Ово је сада претеривање. По други пут у 15 дана правити, у овом економском тренутку када људи тешко живе, правити такву врсту славља по други пут је непримерено тренутку“, сматра Горан Ћирић.
Политички тренутак је такав да ову сцену из 2008. нећемо гледати. Без званичне инаугурације, Борис Тадић тада је само положио заклетву, а прве честитке добио је од најжешћих опозиционара. Његов тадашњи саветник Небојша Kрстић понашање актуелне опозиције према актуленом председнику не разуме.
„Све што он уради они покушавају да представе као његову приватну ствар. Долазака свих тих високих званица није приватна посета Вучићу већ званична инаугуративан посета Србији коју Србија треба да искористи на најбољи могући начин“, каже Kрстић.
Главни уредник Данаса Драгољуб Петровић верује да инаугурацију користи само председник – да демонстрира своју моћ. И на томе не штеди.
„Просто из те целе његове приче да ми морамо да штедимо да је он толико штедљив да стално носи новчаник и све плаћа, сад он прави ту једну масовну демонстрацију своје моћи и своје обожаваности у свету, како он то представља, од пара народа“, казао је Петровић.
„У Србији чак и кад је било екстремно сиромаштво сваки гост који дође у кућу нашег човека је био угошћен. Бројати ћевапчиће или чаше вина на овом догађају не да је демагошко него је ружно“, додаје Kрстић.
Ћевапчичи и чаше вина још нису – али се званице које су потврдиле долазак пажљиво броје. Сви лидери земаља региона, осим Едија Раме, представници Kине, Русије, САД, ЕУ, а у Београду ће поново бити и шеик Мухамед бин Зајед.
„Људи који су рецимо моје годиште кажу: Тито је био шмекер, сви су му дошли на сахрану. Е сад ја мислим да Вучић хоће једног дана неко да каже: Вучић је био шмекер, сви су му дошли на инаугурацију. То је уствари римејк Титове сахране“, рекао је Петровић.
Али атмосфера неће бити као на сахрани. Медији преносе да ће се пред Палатом Србије осим химне и наступа етно група, чути и трубачи Дејана Петровића.

И председница Хрватске је покушала да одбије међутим налог да присуствује стигао је из америчких кругова који су и Вучића и њу довели на власт и држе их у шаци.

 

 

Тишина

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*