НОВЕ МЕРЕ ЗА ПОМОЋ Држава уводи школске аутобусе?

0

У Србији би ускоро могли да буду уведени посебни асистенти који ће децу минибусевима возити до школе и вртића и враћати их кући, најавила је Славица Ђукић Дејановић. министарка без портфељазадужена за демографију и популациону политику

– Примећено је да мајке у Београду доста изгубе времена док дете одведу у вртић или школу, па ће се радити на томе да на прагу куће дете предају асистентима који ће их водити и враћати из вртића организованим превозом – најавила је Дејановићева на конференцији „Kа бољој демографској будућмости Србије“ у Српској академији науке и будућности.

Дејановићева је упозорила на то да је просечна старост становништва скоро 43 године и да је наша земља на шестом месту у Европи по старости становништва.

– Образоване асистенте, који ће бити обучени за рад са децом, као и минибусеве који ће превозити децу, могле би да финансирају локалне заједнице и послодавци. Међутим, то је само једна од идеја која би могла да се испостави као функционална за једну општину, док би се у другој примењивале неке друге мере – додала је Дејановићева.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*