НОВИ ОТПОР РАСТЕ У СРПСКОЈ: Најављују хаос,блокирају хитну помоћ, дижу песнице

0

Уз манипулацију несрећно страдалим Давидом, јаку медијску подршку и позамашна средства, а појачавајући активности кроз непотребне блокаде због цене горива, одређени кругови стварају пред-петооктобарску атмосферу у Републици Српској!

Ове наводе, ако је било ко још и сумњао у њих, после кореографије тако сличној “Отпорашкој”, укључујући и поздрављање стиснутом подигнутом песницом као опште прихваћени симбол бунта, потврдио је отац страдалог момка, који је недвосмислено рекао: “Ако се овај случај не реши, неће бити ни избора у октобру”!

Два наизглед независна и спонтана догађаја, који тобож немају везе са политиком, стапају се полагано према мастер плану у један: тако од протеста против наводно убијеног момка и протеста против наводно високих цена грађана, добијамо лагано јединствен протест против Додика, а вала и против Српске!

Таква слика постала је још јаснија, када су са блокаде пута, мегафоном позивали да се придружи “Протесту за Давида”, а очигледна потреба за инцидентим ситуацијама и сликама бескомпромисности, што је један од чувених брендова Срђе Поповића, архитекте 5. октобра, виђена је управо на једном од тих пунктова.

Наиме, на окупљене штрајкаче наишло је возило хитне помоћи, које они нису пропустили одмах, него су ваљда доказујући да су “партизанска власт”, провирили да виде крије ли се заиста пацијент иза или лекари фингирају (носе шпијуне, специјалце, радиоактивни материал…?).

Најбољи доказ да у Српској, из НАТО пластеника расте нова генерација хибрида по мери баштована Срђе Поповића, јесте и пример у протестима све активнијег, а на жалост и све популарнијег одборника ПДП-а у бањалучкој скупштини, Драшка Станивуковића, коме је брижљиво изграђен имиџ борца против корупције, човека из народа и понајвише “народног трибуна”, “тотално другачијег од других”, што јесте стара отопорашка “фора”.

 

Врх власти Републике Српске, аналитичари из региона, па и иностранства, патриотске организације у Србији, упозоравале су на овакав сценарио и најављивали га месецима у раније, тумачећи га на једини исправан начин: покушај гашења Српске.

 

Иначе, ово није прва слична акција Срђе Поповића, извозника револуције и екипе око њега, али јесте прва на домаћем терену од 5. октобра: не треба заборавити да је Мајдан и насилан преврат, који је водио нацизацији Украјине, експлодирао управо због наводно грађанских протеста око горива, а да је Поповићева улога ту била кључна.

Говори Србија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*