Нови протести у Румунији, порука влади: Народ ће се дићи

1

БУКУРЕШТ– Хиљаде Румуна окупило се на још једном протесту против владе, јавља АП.

Демонстранти су носили заставе Румуније, Европске уније и друге, а стајали су испред зграде владе у Букурешту, где је јуче дошло до насилних сукоба са полицијом, преноси АП.

„Без страха! Румуни ће се дићи”, викали су демонстранти, док је полиција затварала околне улице.

Сукоби су избили на јучерашњем протесту када су неки од десетине хиљада учесника протеста покушали да пробију полицијски кордон око владиних објеката, подсећа америчка агенција.

Румунски председник Клаус Јоанис, критичар владе, саопштио је да „оштро осуђује бруталну интервенцију полиције за разбијање нереда”, коју је назвао непропорционалним одговором на претежно мирне протесте.

Румуни који живе у иностранству почели су у петак протест против левичарске владе у Букурешту захтевајући њену оставку и залажући се за превремене изборе.

Припадници румунске дијаспоре који су дошли у Букурешт из европских држава да би присуствовали демонстрацијама љути су на начин на који се управља Румунијом.

Око три милиона Румуна живи у иностранству и кажу да су је напустили због корупције, малих плата и недостатка могућности, пренео је АП. (Танјуг)

1 КОМЕНТАР

  1. Устајте Румуни!!Зауставите морално и материјално уништење ваше земље од ЕУ инато!!!Иступите из НАТО јер док вам народ буквално гладује ви сваке године 4 милиона евра плаћате нато пакту чланарину

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*