Нови Сад: Премијера филма „Миша“(ВИДЕО)

1

У препуној сали медија центра СПЕНС одржана је премијера филма о Миши Вацићу „Миша“.

Након београдске премијере, јуче је у Новом Саду приказан филм о животу Мише Вацића.

Премијери су присуствовали људи из јавног и културног живота Новог Сада и Србије.

 

Поред ауторке филма Тине Милановић, на премијери су присуствовали Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић, саветник у Влади Србије Саша Дујовић и бројни новинари.

У поздравном говору члан Председништва Михаило Јањић, поздравио је присутне упозоравајући на проблем предрасуде који се дубоко усадио у менталитет нашега народа.

“Предрасуде људи гаје из незнања или жеље да некоме учине лоше. Пример човека за кога је предрасуда постала синоним управо је господин Вацић, који је често бивао гледан изопаченим очима оних којима је сметала његова државотворна борба. Група независних новинара успела је да на себи својствен и професионалан начин разбије и уништи ту предрасуду пројектом и филмом “Миша” – рекао је Јањић.

Потом се присутнима обратила и аутор филма Тина Милановић, која је истакла да је за циљ имала приказати Мишу Вацића онаквим какав он заиста јесте а не онаквим каквим га представљају пропагандни либерални кругови.

“Пратим рад Српске деснице и њеног лидера, моја професионална и људска обавеза је била да спречим ширење лажи и неистина а које су за циљ да дискредитују честитог и поштеног човека и великог борца и прикажем објективну слику његове борбе” – закључила је Милановићева.

Након завршетка филма присутни су громогласним и дугим аплаузом поздравили председника Српске деснице Мишу Вацића који се захвалио свима на присуству и подршци коју су му пружили Новосађани.

“Ваше присуство даје ми снагу и ветар у леђа да још јаче и преданије наставим борбу у коју смо заједно ступили. Лажи, неистине, прљава пропаганда коју против мене воде разне либералне групације служе ми на част и понос, срамотио бих се да ме такве персоне хвале и величају. Вечерас је Нови Сад показао да је правдољубиви град, да поштује истинске вредности, да поносно носи име Српске Атине. Енергија и позитивна реакција људи који су одгледали филм јесу антибиотик за сепаратизам и аутошовинизам.”, рекао је Вацић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*