Новица Тончев: Нисам још одлучио да ли напуштам СПС

0

Нисам још одлучио да ли ћу да напустим Социјалистичку партију или не. Размишљам и о тој могућности, али и о формирању нове политичке странке, каже за Данас Новица Тончев, функционер СПС, незадовољан кадровском комбинаториком око нове владе.
Он потврђује за Данас да је у недељу напустио седницу Главног одбора, не желећи да одговори да ли је прави разлог то што су социјалисти одлучили да у Немањину, као свог представника, пошаљу Бранка Ружића.На питање зашто није задовољан кадровским решењима када ће лидеру СПС у новој влади бити поверено да води политички део владе, Тончев одговара да лично није оптерећен причом да ли ће СПС у реконструисаној Влади добити ресор или два више или још неко јавно предузеће.

„Не видим на који начин то може позитивно да утиче на наше гласаче. То су ионако „капарисане“ функције за наше партијске другаре из „круга двојке“ и увек су у бубњу за лото иста имена, што с разлогом индукује незадовољство у свим одборима ван Београда. Месецима покушавам Дачићу да објасним да постоје неки гласови и неки наши људи изван Београда који гину за своју партију“, каже Тончев који већ дуже критикује страначки врх, тврдећи да странка губи дентитет и да ће нестати са политичке сцене, или можда постати фракција СНС.

Александар Антић, потпредседник СПС, како преносе, поједини медији, никада није чуо реч од Тончева да намерава да напусти социјалисте и да он не верује у ту могућност. Напомиње да је у недељу, када су социјалисти одржали седнице Главног одбора и Председништва, видео Тончева на састанцима, али да није чуо ниједан његов коментар „који би ишао у правцу спекулација о његовом напуштању странке“.
Данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*