Новинар Фоксњуза ПРОВОЦИРА: Извинићу се Путину можда 2023.

0

Новинар америчке телевизије „Фоксњуз“ Бил О’Рајли, који је током интервјуа са предсједником САД Доналдом Трампом назвао руског предсједника Владимира Путина „убицом“, одбио је позив Кремља да се извини Путину.

„Радим на том извињењењу, али би то могло да потраје. Можда би могли да провјерите то код мене негдје око… 2023. године“, казао је О’Рајли у синоћњој емисији „Фокс њуза“, преноси Ројтерс.

Агенција подсјећа да је ова кабловска телевизијска мрежа у власништву компаније „Твентифрст сенчери фокс“ Руперта Мардока.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков затражио је извињење од „Фокс њуза“ и оцијенио да су коментари О’Рајлија „увредљиви и неприхватљиви“, навео је АП.

„Вољели бисмо да предсједник добије извињење од тако угледне телевизијске мреже“, поручио је Песков.

Он је, међутим, одбио да коментарише Трампов одговор на упадицу новинара, преноси ТАСС.

Трамп је током интервјуа за „Фокс њуз“ рекао да поштује Путина, а на упадицу О’Рајлија да је руски лидер „убица“, одговорио је да и САД имају убице и да на том плану нису невине.

У дијеловима интервјуа, који су у недјељу објављени, Трамп је на питање да ли ће се слагати са Путином, рекао да то још не зна, пренио је АП.

„Поштујем многе људе, али то не значи да су се са њим слагати. Он је лидер своје земље. Кажем да је боље сарађивати са Русијом него не сарађивати. А ако нам Русија помогне у борби против Исламске државе… и исламског тероризма широм свијета – то је добро“, рекао је Трамп.

„Да ли ћу се слагати са њим? Немам појма“, додао је он.

О’Рајли је, затим, изрекао сљедећу упадицу о Путину: „Али он је ипак убица. Путин је убица“.

Трамп је на то одговорио: „Има пуно убица. Ми имамо доста убица. Шта мислите, да је наша држава тако невина?“, запитао је Трамп.

РТРС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*