Novinar Foksnjuza PROVOCIRA: Izviniću se Putinu možda 2023.

0

Novinar američke televizije „Foksnjuz“ Bil O’Rajli, koji je tokom intervjua sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom nazvao ruskog predsjednika Vladimira Putina „ubicom“, odbio je poziv Kremlja da se izvini Putinu.

„Radim na tom izvinjenjenju, ali bi to moglo da potraje. Možda bi mogli da provjerite to kod mene negdje oko… 2023. godine“, kazao je O’Rajli u sinoćnjoj emisiji „Foks njuza“, prenosi Rojters.

Agencija podsjeća da je ova kablovska televizijska mreža u vlasništvu kompanije „Tventifrst senčeri foks“ Ruperta Mardoka.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov zatražio je izvinjenje od „Foks njuza“ i ocijenio da su komentari O’Rajlija „uvredljivi i neprihvatljivi“, naveo je AP.

„Voljeli bismo da predsjednik dobije izvinjenje od tako ugledne televizijske mreže“, poručio je Peskov.

On je, međutim, odbio da komentariše Trampov odgovor na upadicu novinara, prenosi TASS.

Tramp je tokom intervjua za „Foks njuz“ rekao da poštuje Putina, a na upadicu O’Rajlija da je ruski lider „ubica“, odgovorio je da i SAD imaju ubice i da na tom planu nisu nevine.

U dijelovima intervjua, koji su u nedjelju objavljeni, Tramp je na pitanje da li će se slagati sa Putinom, rekao da to još ne zna, prenio je AP.

„Poštujem mnoge ljude, ali to ne znači da su se sa njim slagati. On je lider svoje zemlje. Kažem da je bolje sarađivati sa Rusijom nego ne sarađivati. A ako nam Rusija pomogne u borbi protiv Islamske države… i islamskog terorizma širom svijeta – to je dobro“, rekao je Tramp.

„Da li ću se slagati sa njim? Nemam pojma“, dodao je on.

O’Rajli je, zatim, izrekao sljedeću upadicu o Putinu: „Ali on je ipak ubica. Putin je ubica“.

Tramp je na to odgovorio: „Ima puno ubica. Mi imamo dosta ubica. Šta mislite, da je naša država tako nevina?“, zapitao je Tramp.

RTRS

POSTAVI ODGOVOR

*