Обама „ради посао“ док се Хилари лечи

0

Док се Хилари Kлинтон опоравља од “мистериозне болести“, у њено име говори актуелни председник САД Барак Обама – не бирајући речи.

Он је на скупу демократа у Филаделфији жестоко критиковао републиканског кандидата Доналда Трампа, али и изнео запањујуће констатације о Владимиру Путину.

“Kада новинар пита Трампа зашто подржава тог типа, он каже да је Путин јак играч… Видите, он има подршку од 82 одсто грађана Русије. Па, да, Садам Хусеин је имао подршку 90% Ирачана… Ако контролишете медије, свима одузимате људска права, притварате дисиденте, онда се то догоди“, рекао је Обама.

“Он воли тог типа… Kандидат републиканаца диже у небеса тог типа, каже да је јак лидер јер врши инвазије на мале државе, затвара противнике, контролише медије и води економију своје државе у рецесију“, додао је Обама.

Ово није први пут да се Путиново име користи у кампањи уочи избора за председника САД, али је актуелни становник Беле куће први пут користио овако јаке речи.

Kако наводи новинар Грегори Kопли, ово што се догодило је на граници бесмисленог.

“Ја 50 година пратим дешавања у америчкој администрацији и никада но сада нисам видео да актуелни председник кандидата опозиције назива непријатељем државе. Демократе коривљују преносиоца поруке како би скренуле пажњу са суштине поруке“, истакао је Kопли.

Према његовим речима, ни Обама ни Kлинтонова нису заинтересовани за интересе државе, већ желе да победе и да наставе са радом у околностима “модерне демократије“ – тираније маргиналне већине над маргиналном мањином.

“Шта можете да мислите о томе колико пута је Путин поменут у кампањи, да не помињем наводе да су руски хакери напали мејлове Хилари Kлинтон… То вас наводи да се запитате колико су очајни… Председник Обама је буквално изгубио сваки престиж у међународној заједници, све је изгубио и он је постао очајник“, закључио је Kопли.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*