Обрадовић: Ана Брнабић цео живот ради за стране компаније

0

Чачак – Одлука да Ана Брнабић буде мандатар за састав нове владе је очит пример страног интереса, а Александар Вучић није имао уопште слободу да бира кога ће поставити за премијера, већ му је запад издиктирао име које мора бити на челу владе, изјавио је данас у Чачку лидер Двери Бошко Обрадовић.

„Ана Брнабић цео живот ради за стране компаније и стране невладине организације. Она практично са нашом државом и са нашим системом и идентитетом нема никакве везе, а да је ико то у јавности умео да сазна. Вучић је јуче говорио пуних 70 минута на ванредној конференцији за медије у Председништву, од тога је Ани Брнабић посветио 10 или 20 секунди, а остало време је наставио да врши функцију председника владе причајући о свему осим о ономе што је била тема конференције, а то је зашто је Ана Брнабић његов кандидат за мандатара“, рекао је Обрадовић.

Према његовим речима, ни један члан Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије (СПС) није гласао на изборима да би Ана Брнабић била председник владе, чак је и део владајуће коалиције отворено против њеног именовања.

„Врх СПС је директно преварио своје бираче обећањем да ће Ивица Дачић бити премијер, а добили су Ану Брнабић за коју сам сигуран да није гласао ни један бирач СПС-а. Ни један бирач СНС није гласао да Ана Брнабић буде премијер и ово је велико понижење за ту странку, све чланове и бираче. Очито да Вучић није имао никакву независност и слободу кога ће именовати за председника владе и да је био присиљен да потави лице које је под директном контролом, утицајем и све време ради за стране интересе у Србији, било лобирајући кроз стране компаније или стране невладине организације које раде у Србији“, истакао је Обрадовић.

Обрадовић каже да уопште не улази у приче да ли је „Ана Брнабић Хрватица и да ли је дошла на неком таласу хомосексуалног лобија“.

„Занима ме само који је њен стручни и сваки други потенцијал, квалитет и који је разлог да дође на чело Владе Србије. Нисам чуо на јучерашњој конференцији за медије од председника државе ни један аргумент за то. Ово је увреда за читаву државу Србију, све политичке странке, читав политички систем да владајућа странка нема другог кандидата изузев кандидата који долази из трилатералне комисије и који је читав живот радио за странце“, истакао је Обрадовић.

Говорећи о дозволи којом ће странци моћи да купују наше пољопривредно земљиште, односно природне ресурсе којим располажемо, он је рекао да је Србија прва земља која приступа Европској унији, а која ће пре приступа дозволити овако нешто.

„И до сада смо имали погубну праксу да је са одређеним бројем приватизованих фирми продато и њихово пољопривредно земљиште којим располажу што је такође било противзаконито. У Србији под владавином СНС не постоји ни једна могућност у овом тренутку која би ограничила куповину земљишта странцима. Ова власт води Србију у правцу тоталне распродаје и до тога да постанемо обична колонија запада и да се сви претворимо у јефтину радну снагу код страног газде“, закључио је Обрадовић.

Глас западне Србије

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*