Obradović: Maja Gojković je simbol bahate, ulizičke i preletačke vlasti, moramo da je smenimo

0

Danas kandidujem dve teme. Prva je poziv svim predsedničkim kandidatima opozicije, da se odrede prema tome da li su izbori pokradeni. Pozivam ih sve da izađu i kažu da ne priznaju Aleksandra Vučića za predsednika, kao i da ne priznaju izborne rezultate. Druga tema je smena Maje Gojković, porčuo je danas u Skupštini Srbije lider Dveri Boško Obradović.

Kako je istakao, danas je prvi radni dan u 2017. godini, a prošle godine Skupština Srbije je radila samo 30 dana.

– Gojković je ukinula rad skupštine da bi Vučiću izlašla u susret. Ona ne može da ide na poklonjenje i konsultacije u vladu, već predstavnici vlade to treba da rade u Skupštini. Ona već mesecima odbija da na dnevni red stavi više od 50 zakonskih predloga i dopuna – rekao je Obradović.

On je optužio Gojkovićevu da je namerno zakazala sednicu za sredu i petak, „jer drugim danima po poslovniku predstavnici vlasti odgovaraju na pitanja, a odbija i da zakaže sednicu jednog četvrtka u mesecu, kada vlada tri sata odgovara na pitanja poslanika“.

– Ona je simbol bahate, ulizičke i preletačke vlasti – rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, hitno je potrebna posebna sednica za njenu smenu.

– Danas je rekla da će do nje brzo doći, pa da vidimo da li će održati reč. Ona je simbol laži i zato bi trebalo da se izborimo za njenu smenu – rekao je i istakao da „početak obaranja ove vlasti počinje u Skupštini Srbije smenom Maje Gojković“.

Dveri su jos pre nekoliko meseci potpisali zahtev za smenu koju je pokrenuo ĐB, ali je taj zahtev sada predat.

– Pristalica sam ujedinjena opozicije, tako da podržavamo njenu smenu u svakoj varijanti. Uvek ćemo se odazvati takvoj sednici, u bilo kom terminu. To će interesovati i one ljude koji protesuju napolju – poručio je lider Dveri.

 

 

 

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*