Obradović: Naprednjaci nemaju argumente, pa sprovode pritisak na Dveri

0

Za Srpsku naprednu stranku, njene lidere i poslanike svaki opozicioni govor je i verbalno i fizičko nasilje. Smeta im istina. Nisu do sada imali pravu opoziciju, pa nisu navikli da čuju suprotno mišljenje od njihovog.

Maja Gojković je po ko zna koji put od početka rada Skupštine u novom sazivu prekinula, isključila i zabranila moje obraćanje kao predsednika Poslaničke grupe Dveri. Prethodi put ostao sam jedini predsednik neke poslaničke grupe koji je uskraćen za repliku na arsenal uvreda, neistina i optužbi koje sam čuo u odgovoru mandatara na moja pitanja u vezi sa eskpozeom. Juče, prekinuto je moje izlaganje dok sam govorio o izbornoj komisiji i krađi koja se desila na izborima.

Zatražila je i pauzu od pet minuta, jer je bila ”pod stresom”, zbog nasilja koje je navodno doživela.Za nju je svako drugačije i opoziciono mišljenje ili fizičko ili verbalno nasilje. Ona – kao i Vučić – ne može ni sekund da istrpi suprotno i drugačije, tj. opoziciono mišljenje.

Šta je u mom obraćanju bilo nasilno? Zar je govor narodnog poslanika o istini koja se desila na poslednjim izborima, pri tom po tački dnevnog reda, nasilje?

Svako ko je juče pratio zasedanje Skupštine, jasno je mogao da vidi sprovođenje cenzure i pritiska na Dveri, koje se konstantno ponavlja od kako je formiran 11.saziv Skupštine. Za Srpsku naprednu stranku, njene lidere i poslanike svaki opozicioni govor je i verbalno i fizičko nasilje. Smeta im istina. Nisu do sada imali pravu opoziciju, pa nisu navikli da čuju suprotno mišljenje od njihovog.

I ono što ih najviše boli je biografija poslanika Dveri i sveukupni dosadašnji rad našeg Pokreta. Naprednjaci nemaju argumente, pa sprovode pritisak na Dveri. Ne mogu da nađu nikakve mrlje u našim biografijama, jer nismo bili na vlasti.

Jasno nam je da Aleksandar Vučić i Maja Gojković pokušavaju da predstave mene i Dveri kao nasilne, ali sem izmišljenih medijskih spinova koje je su kreirali Tadićevi, a nastavili Vučićevi spin majstori, Dverima se ne može pripisati ni jedan akt nasilja. Naprotiv. Nasilnici su upravo oni. I poslanici Srpske napredne stranke, koji od početka ponižavaju i provociraju poslanike opozicije raznim dobacivanjima, podsmesima i izrugivanjem, dok Maja Gojković to formuliše kao negodovanje.

Nepoštovanje institucija i parlamenteranih normi sprovodi parlamentarna većina, a ne opozicija, naročito ne nova i narastajuća opoziciona snaga kakve su Dveri, jer smo u dosadašnjem radu pokazali visok stepen poštovanja institucije Narodne skupštine.

Maja Gojković je zloupotrebila funkciju predsednika Narodne skupštine za stranačko dobacivanje, izvršila nasilje i dezinformisala javnost svojom izjavom da su Dveri ušle u Skupštinu tako što su nam pridodati glasovi.

Gojkovićka će pre ili kasnije shvatiti da opozicija u Srbiji napokon postoji i da se istinski glas opozicije konačno čuje u Narodnoj skupštini.

Autor je predsednik PG Dveri, Boško Obradović

POSTAVI ODGOVOR

*