Obradović: Neoliberalna totalitarna ideologija uništava porodice i slabi naše nacije

1

LIDER DVERI U BUDIMPEŠTI GOVORIO NA GLOBALNOM FORUMU POLITIČKIH LIDERA
„Važno je da shvatimo da je stvaranje proporodičnog društva i države neodvojivo od očuvanja nacionalnog suvereniteta, snažne domaće ekonomije, nacionalnog, kulturnog i religijskog nasleđa. Možemo da budemo veoma različiti, ali smo istovremeno i veoma slični, jer svi cenimo i negujemo naše vrednosti, istoriju i naše porodice“
JUČE je u Budimpešti održan Globalni forum političkih lidera. Ovo je događaj bez presedana, jer su se po prvi put susreli proporodični lideri iz Evrope i sveta. Na ovom događaju govorio je i predsednik Dveri Boško Obradović, na kome se učestvovalo isključivo po pozivu.

„Naše je čvrsto uverenje da društvo može da reši mnoge velike probleme sa važnom proporodičnom politikom. Važno je da shvatimo da je stvaranje proporodičnog društva i države neodvojivo od očuvanja nacionalnog suvereniteta, snažne domaće ekonomije, nacionalnog, kulturnog i religijskog nasleđa. Možemo da budemo veoma različiti, ali smo istovremeno i veoma slični, jer svi cenimo i negujemo naše vrednosti, istoriju i naše porodice. Za budućnost Evrope i čitavog sveta je značajno da shvatimo ove razlike i da ih poštujemo, ali je još važnije da identifikujemo ono što nas ujedinjuje i što će nam omogućiti da stvorimo drugačiji svet od onog u kome sada živimo“- rekao je Boško Obradović.

On je istako da svi mi plaćamo cenu neoliberalne totalitarne ideologije, koja želi da uništi naše porodice, oslabi naše nacije i isporuči naše države interesima globalnog kapitala.

„Zbog toga mi predlažemo koncept porodično orijentisanih partija. Hajde da zajedno radimo i stvorimo platformu oko koje možemo da se složimo i da pokažemo svetu da možemo stvoriti nešto novo i fundamentalno različito od neoliberalnog koncepta društva. Ovo je budućnost sveta. Porodično orijentisana društva i države i zaštita prirodne porodice“ – zaključio je Obradović.

U okviru foruma, delegacija Dveri koju su činili Boško Obradović, dr Nemanja Zarić, Marija Janjušević i Jugoslav Kiprijanović, susrela se sa veoma bitnim ljudima i političkim liderima Evrope i sveta, sa kojima su razmenili političke stavove, utvrdili kontakte, dalju političku saradnju i zajednički posetili Parlament Mađarske.

Najvažnije ličnosti sa kojima su se susreli su Žoltan Balog ministar za ljudske resurse u Vladi Republike Mađarske, Katalin Novak državna sekretarka za porodicu i omladinu, Olga Epifanova potpredsednik Ruske Dume, Fred Najl član parlamenta Australije, Antoni Šimanski senator iz Poljske, Beatriks fon Storč, poslanik Evropskog parlamenta (Alternativa za Nemačku), Ana Zaborska poslanik Evropskog parlamenta, Klaudio Damiko međunarodni sekretar Lige severa Italije, kao i mnogi drugi.

(saopštenje Srpskog pokreta Dveri)

Fakti

1 KOMENTAR

  1. Država zasnovana na ideologiji bilo kakvog kapitalizma (ne samo neoliberalnog) NE MOŽE nikad biti „… stvaranje proporodičnog društva i države…“!!! Ne postoji briga o porodici u kapitalizmu! Kapitalizam (bilo koje vrste), poznaje samo ideologiju novca i profita! Znači svo ovo Boškovo lamentiranje nad rasturemom srpskom porodicom je u cilju prikupljanja političkih poena, a ne u cilju rešavanja istinskih problema!
    Ostajte s’ Bogom, dogodine na Kosmetu!

POSTAVI ODGOVOR

*