Обрадовић: О дијалогу о Косову и Метохији када добијемо позив

0

Да ли ће се опозициони покрет Двери одазвати позиву председника Србије Александара Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији одлучиће Председништво покрета када добије позив, изјавио је председник Двери Бошко Обрадовић.
У писаној изјави достављеној медијима, Обрадовић ипак оцењује да је Вучићев позив „припрема јавности за признање Косова и избацивање КиМ из уставне преамбуле“, чему ће се, каже, снажно супротставити.

Обрадовић, наиме, тврди да је актуелна власт предвођена Вучићем и Ивицом Дачићем већ признала независно Косово, направила границу са КиМ и укинула српске државне институције на КиМ потписивањем „антиуставног Бриселског спразума“.

Сада је, наводи, на ред дошло јавно међународно признање независног Косова од стране српских власти и прихватање да лажна држава добије столицу у УН.

Обрадовић оптужује Вучића да сада само покушава да припреми терен за то и да у „издају Косова“ увуче и друге делове српског друштва.

Двери ће се, каже Обрадовић, томе снажно супротставити, јер се о предаји дела наше државне територије не може водити дијалог.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*