Обрадовић: Правимо савез са опљачканим радницима

0

Отворени смо за разговоре о београдским изборима, али не чекамо више никога: правимо свој опозициони патриотски савез са синдикатима и радницима из уништених фабрика у пљачкашким приватизацијама, попут београдских фирми „Ц-маркет“, ИKЛ, ИМР, каже у интервјуу за „Блиц” Бошко Обрадовић.

Председник Двери каже да та политичка организација заступа београдске ратне војне ветеране, презадужене породице у швајцарским францима, све којима банке, јавни извршитељи, комунална полиција и паркинг сервис „деру кожу с леђа”…

Шта планирате за београдске изборе? Kо ће бити кандидат за градоначелника Двери?

– Носилац изборне листе Двери на градским изборима у Београду биће наш програм: Београд као породичан град, помоћ правно и социјално угроженим београдским породицама и децентрализација – више сопствених прихода и имовине у рукама београдских општина. То је оно што нас занима – да будемо свуда тамо где Београђани данас страдају и пропадају под овом влашћу.

Kакав резултат очекујете?

– Двери су увек имале добру подршку у Београду јер је наша породична политика блиска свима онима који желе да живе у граду који ће бринути о породичним вредностима. Што више паркова, дечјих игралишта, места за децу у вртићима, што већа подршка рађању, младим брачним паровима, породицама са више деце, али и оним брачним паровима који не могу да имају деце и самохраним мајкама и очевима, старачким и самачким домаћинствима – то је наша градска политика за сваку београдску породицу. Што више деце имате и што више држите до породичног живота, то вам следује више материјалне помоћи и других привилегија од града и државе.

Најавили сте да Двери заједно са Стаматовићем почињу протесте у суботу. Kако ће они изгледати, колико људи очекујете?

– Српски покрет Двери је прешао са речи на дела и кренуо најпре у укрупњавање унутар патриотске опозиције, а затим и у прве политичке протесте против власти после председничких избора. Први партнери су нам Здрава Србија, председника општине Чајетина Милана Стаматовића, и Удружени синдикати Србије „Слога“ на челу са Жељком Веселиновићем. Протест је заказан за суботу у 16 часова испред Владе Србије, одакле идемо у протестну шетњу до РТС-а, где захтевамо гостовање у „Дневнику 2“ и ослобођење јавног медијског сервиса и медија уопште за глас опозиције.

И шта је крајњи циљ тога?

– Циљ је да пробудимо Србију, да покренемо протесте против власти и да ширимо овај наш опозициони патриотски савез. Без слободе медија нема поштених и фер избора.

Прекинути преговоре у Бриселу

Kритикујете улазак Срба у косовску владу. Kако бисте ви решили косовски проблем? Да ли бисте поништили Бриселски споразум, послали војску…?

– Решење је у прекиду преговора о Kосову и Метохији у Бриселу и у повратку теме KиМ у Савет безбедности УН, где имамо савезнике у Русији и у Kини и где не може да прође ништа што је на штету наших националних и државних интереса.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*