Обрадовић: Србији не треба министарство за европске интеграције већ за ЕУ дезинтеграције

0

„НЕЋЕ МЕ ЗАЧУДИТИ АКО СЕ ПОРЕД ДВОГЛАВЕ ИКЕБАНЕ БРНАБИЋ-ДАЧИЋ У ВЛАДИ ПОЈАВИ И ЧЕДА“

„Двери предлажу оснивање ресора који ће се бавити неспорним и увек, и данас и у будућности, темељима и интересима једне државе и то: Министарства за породицу и популациону политику, Министарства за Србе у региону и расејању, Министарства вера и Министарства за АП Косово и Метохија“

ДОК се Европска унија распада на очиглед читавог света, напредњачким изменама Закона о министарствима оснива се непотребно Министарство за европске интеграције. Зато је ПГ Двери предложила Министарство за европске дезинтеграције и Европу после Европске уније – рекао је Обрадовић.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да колико је напредњачка власт „напредна“ види се и из предлога оснивања Министарства заштите животне средине које се појављује као ресор после 5 пуних година власти напредњака.

Било је потребно да дође до оснивања четврте Владе Александра Вучића за 5 година власти да се сете да је животна средина у Србији угрожена и да треба да постоји посебан ресор који ће се интензивније бавити овом горућом темом. Не би се ни сетили да то није био услов издиктиран Александру Вучићу из Брисела, као још једна у низу наредби на погубном путу Србије у Европску унију који за напредњаке нема алтернативу – истакао је Обрадовић.

Обрадовић је и додао да га не би чудило да се после толико нуткања себе, у 4. Влади Александра Вучића, поред двоглаве икебане у лику председника Владе Брнабић-Дачић, нађе и Чедомир Јовановић, који је њему из непознатих разлога бурно реаговао на чињеницу да је у току „Недеља СНС промоције идеологије хомосексуализма“.

Овај предлог Закона о министарствима је непотпун и због тога што нема министарстава које треба да се образују ради очувања и остваривања основних државних, националних и економских интереса, а никако ради привремених и увек променљивих спољнополитичких циљева.

Двери својим амандманима предлажу оснивање ресора који ће се бавити неспорним и увек, и данас и у будућности, темељима и интересима једне државе и то: Министарства за породицу и популациону политику, Министарства за Србе у региону и расејању, Министарства вера и Министарства за АП Косово и Метохија.

     (саопштење Српског покрета Двери)

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*