Обрадовић: Трагедија је што наша власт саучествује у стварању независног Косова и велике Албаније

Европска унија је директно на страни Косова и Србија нема интерес да се бриселски преговори наставе. Тамо није донета ниједна одлука у нашу корист, све су одлуке и споразуми у функцији стварања друге албанске државе на Балкану, и у перспективи велике Албаније

0

ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Двери Бошко Обрадовић изјавио је да би као председник био апсолутни противник „антиуставних бриселских споразума“, јер су они штетни за националне интересе Србије.

У предизборном интервјуу агенцији Бета, Обрадовић је оценио да у том дијалогу Брисел није неутралан као и да је Европска унија директно на страни Косова и да Србија нема интерес да се преговори наставе.

„Тамо није донета ниједна одлука у нашу корист, све су одлуке и споразуми у функцији стварања друге албанске државе на Балкану, и у перспективи велике Албаније. Оно што је трагедија је да наша власт саучествује у стварању независног Косова и велике Албаније“, рекао је он.

Обрадовић је рекао да би се као председник залагао да се питање Косова врати у Савет безбедности УН јер Србија тамо има савезнике у Русији и Кини и јер тамо не би прошла ниједна одлука која је штетна по њене интересе.

Лидер Двери је навео да је апсолутно против уласка Србије у NATO и да би се залагао да се то питање реши на референдуму, као и остала важна питања попут Европске уније, дијалога на Косову па чак и увоза генетски модификоване хране и семена.

„NATO је криминална и злочиначка организација која је широм света оставила погубне трагове. Интервенишући у бројним независним државама, многим народима света су нанели зло. Ми смо били први којима је NATO донео зло 1995. и 1999. године. Свако ко се сети спаљеног воза у Грделичкој клисури и страдања деце у бомбардовању сигуран сам да никада не може бити присталица уласка Србије у NATO“, навео је он.

Обрадовић је рекао да би кључна измена у спољној политици била то што би Русија постала спољнополитички партнер број један за Србију, јер постоји озбиљан економски, политички и војнобезбедносни потенцијал за сарадњу.

„Треба наставити сарадњу са Кином и посебно радити на развоју сарадње са новом Америком која се ствара након избора Доналда Трампа и новом Европом која се ствара на развалинама Европске уније… И нова Америка и нова Европа желе сарадњу са Русијом. Сви желе стратешко партнерство са Русијом и ту је велика шанса за дипломатију Србије“, рекао је он.

Обрадовић је навео да је недопустиво то што се Савет за националну безбедност није састајао у време Томислава Николића, којег је оптужио да је кривац за то што је био у сенци премијера Александра Вучића.

Говорећи о другим опозиционим кандидатима, Обрадовић је оценио да Војислав Шешељ није права опозиција.

„Он је лажна опозиција и Вучићев слуга који се од Хашког победника претворио у Вучићевог потрчка који очигледно прима паре да би ћутао о свему што зна о Александру Вучићу и његовом криминалном удружењу. Немогуће је да Шешељ, који је веома обавештен, не зна оно што смо ми објавили на Двериликсу. Он много боље зна о Вучићевом брату и куму али о томе ћути за паре“, рекао је Обрадовић и додао да Шешељу „није први пут да продаје изборе“.

Он је рекао да Вук Јеремић и Саша Јанковић нису нова лица на српској политичкој сцени и додао да Јеремић мора да се одреди о свему лошем што се дешавало у време власти његове некадашње странке док је за Јанковића оценио да је бирократа који није имао проблем са Вучићем када га је он бирао за заштитника грађана.

Обрадовић је поновио да ће један од првих потеза које ће урадити као председник бити формирање Антикорупцијског тима при Савету за националну безбедност који би се обрачунао са политичком мафијом и иницирао усвајање закона о испитивању порекла имовине свих политичара од 1990. године и увећање казни за коруптивна дела које почине функционери.

Он је, такође, најавио да би користио могућност да враћа законе у парламент и не потписује их сваки пут када процени да су они лоши по интересе грађана.

„Да сам ја био на месту председника, никада не би био потписан закон којим су смањене пензије, никада не би био потписан споразум са NATO, антиуставни бриселски споразум нити бих дозволио да буде потписан коруптивни Лекс специјалис о Београду на води“, рекао је Обрадовић и додао да би се као председник залагао и за унапређење такозване породичне политике.

БЕТА/ФАКТИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*