Обрадовић: Верујем у подршку ДСС

0

Реч плус – Бошко Обрадовић лидер Двери, о својој кандидатури на председничким изборима: Не знамо Јеремићев програм, али знамо да је служио Тадићу

Очекујем да ДСС подржи моју кандидатуру за председника Србије, јер сам на претходним изборима доказао да могу да представљам све грађане који су против уласка у ЕУ и НАТО, који су за очување Косова и Метохије у саставу Србије и који су за економски патриотизам.

Тако нам је лидер Двери Бошко Обрадовић одговорио на питање колико је реалан договор са ДСС о заједничком наступу на предстојећим изборима, кад се он лично већ кандидовао.

* Зашто сте се пре договора са остатком опозиције практично упустили у председнишку трку?

– Доносим свеж ветар нове генерације политичара. Никада нисам био на власти, немам афере и показао сам у Скупштини да могу да се носим у дуелима са СНС. Такав кандидат је потребан опозицији на председничким изборима. Опозиција не схвата да кандидата СНС не може да победи нико од виђених и потрошених лидера. Николић, Дачић, Шешељ, Љајић, Шутановац, Тадић су кандидати прошлости.

* Да ли сте спремни и за најављене разговоре са проевропском опозицијом о заједничком кандидату?

– Од “брегзита” и победе Трампа у Америци, Радева у Бугарској и Додона у Молдавији, јасно је да долази време крупних геополитичких промена. Вучића може да победи једино патриотски, а не прозападни кандидат. Двери су једине у Србији на том таласу европских и светских промена којима је заједнички повратак традиционалним вредностима, националном суверенитету и идентитету, домаћем економском интересу и заштити државних граница од мигрантске најезде.

* Шта мислите о евентуалној кандидатури Вука Јеремића?

– Нико не зна шта је политика за коју се залаже Јеремић. Знамо да је верно служио режиму Бориса Тадића, који је упропастио државу. Када је имао прилику да покаже свој став и успротиви се катастрофалном потезу да се питање статуса КиМ измести из СБ УН у Брисел, то није учинио. Председник без кичме и става нам не треба. То већ имамо.

 

ЧЕКАМ НОВОГ ЛИДЕРА

* Ко вам је политички ближи – Санда Рашковић Ивић или Милош Јовановић и ДСС?

– Рашковић Ивићева је дала огроман допринос уласку наше коалиционе листе у Скупштину. Са њом имамо одличну сарадњу у скупштинском раду. Чекам да видим ко ће бити нови председник ДСС и какав ће му бити програм. Оно што не могу да разумем јесте зашто је ДСС ушао у власт са СНС у Чачку и на Врачару.

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*