Обрадовић: Вучић није победио поштено, а и питање је да ли је победио у првом кругу

„Резултате избора проглашава невладина организација ЦеСИД, која је директно на финансирању Владе, док Ипсос ради истраживања јавног мњења за Александра Вучића и СНС. А једини који треба да се огласе - Републичка изборна комисија - огласила се минорним узорком. И на крају резултате проглашава Александар Вучић. То је најбоља слика бесмисла државних институција”

0

ПРЕДСЕДНИК Покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је вечерас да су председнички избори у Србији протекли уз најнепоштенију кампању у историји и да је још неизвесно да ли је Александар Вучић победио у првом кругу.

„Александар Вучић није победио поштено, а питање је да ли је победио у првом кругу… његова победа у првом кругу је веома, веома упитна у овом тренутку“, рекао је Обрадовић у првом обраћању након објављивања прелиминарних резултата и додао да проценат гласова које је освојио Вучић опада и да су резултати које је представио СНС засновани на малим местима, а не на Београду и већим градовима.

Београд одлучује да ли ће бити другог круга, рекао је Обрадовић и оценио да је последња изборна кампања обиловала континуираном крађом.

Према његовим речима, Двери ће тражити да избори буду поништени и да се организују нови, који ће бити одржани на демократски начин.

Обрадовић је рекао да је само упутство о начину гласања на Kосову и Метохији, за које је оценио да је неуставно и незаконито, довољан разлог да се избори пониште и организују нови.

„За Србију је једино и право решење да се избори пониште и организују нови, на истински демократски начин“, рекао је Обрадовић и додао да има много разлога за то.

Лидер Двери је рекао да је кандидат владајуће коалиције Александар Вучић био апсолутно доминантан у медијима, да није било сучељавања мишљења председничких кандидата и да се и РЕМ сопственом одлуком искључио из изборног процеса, након чега нико није пратио регуларност избора.

Он је протестовао због тога што су изборне резултате проглашавали Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) и агенција Ипсос.

„Резултате проглашава невладина организација ЦеСИД, која је директно на финансирању Владе, док Ипсос ради истраживања јавног мњења за Александра Вучића и СНС. А једини који треба да се огласе Републичка изборна комисија, огласила се минорним узорком. И на крају резултате проглашава Александар Вучић. То је најбоља слика бесмисла државних институција“, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да Двери, на основу узорка од 60 одсто бирачког материјала, тврде да је Саша Јанковић заузео друго место са 18,3 одсто гласова, Лука Максимовић 9,97 одсто, Вук Јеремић 5,82, Војислав Шешељ 4,49 одсто и Бошко Обрадовић 2,38 одсто.

Обрадовић је понашање РТС-а и РТВ-а оценио скандалозним јер ни вечерас нису дозволиле да се чује његово дирктгно обраћање, и навео да на тај начин јавни сервис вређа и понижава них 90.000 људи који су му дали поврење.

„Нису дозволили да се види клица бунта и оптора. Вучићева прича је трула, лоповска и издајничка, и мора да победи, а наша политика ће победити јер таква политка данас побеђује у Европи и свету“, рекао је Обрадовић.

ФАКТИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*