Обсервер: Хилари краде новац од својих најсиромашнијих присталица!

0

Оделење за преваре Wells Fargo затрпано је позивима сиромашних присталица Хилари Клинтон који пријављују неовлашћене наплате.

Током кампање Хилари Клинтон, установило се да се у ту сврху поткрадају њене најсиромашне присталице, при чему им се наплаћује „верност“ након што су већ дали мале једнократне донаце кроз њену службену веб страницу.

„Додатне наплате“ се појављују толико често да је оделење за преваре једне од највећих државних банака затрпано с преко стотину позива дневно од стране малих донатора који траже поврат новца због неовлашећних наплата с њихових банковних картица које су направили у Хилариној кампањи. Један старија донаторка, која је такође жртва ове преваре, поднела је пријаву главном државном адвокату, а представник канцеларије рекао јој је да су проследили њен случај Савезној изборној комисији.

„Добијамо стотине позива дневно од Хилариних присталица с ниским приходима, који се жале на вишекратне неовлашћене наплате,“ рекао је извор близак Wells Fargo, који је желео остати анониман због страха од губитка посла. Извор тврди да људи из Хиларине кампање користе овај начин још од пролећа ове године. Kампања «Хилари за Америку» врши додатне наплате малих донатора наплаћивањем „малих“ износа, попут 20 долара с банковних картица донатора који су дали једнократне мале донације. Особље кампање не наплаћује више од 100 долара од ових малих донатора, јер би банке тада биле обвезне истражити превару.

„Не истражујемо преваре уколико нису веће од 100 долара,“ рекао је стручњак за преваре. „Људи из Клинтонове кампање знају за то и то је разлог зашто не видимо наплате веће од 100 долара, они заустављају наплате тик испод 100 долара. Додатне наплате крећу се око 20, 40 или 60 долара, али никад изнад 100.“ Извор, који ради у Wells Fargo више од 10 година, рекао је да је укупни новац који враћају разочараним присталицама Хилари Клинтон варира, али да се креће између 700 и 1200 долара дневно.

Стручњак за преваре рекао је да Хиларини донатори прво зову с циљем решавања проблема с кампањом, али ту ништа не успеју решити. „Назваће кампању Хилари Клинтон како би добили повраћај новца, али проблем се никад не реши. Па, онда зову нас и ми им само дамо новац. Из кампање знају да су ове наплате мали кромпири и да ћемо ми једноставно вратити новац.“

Извор је навео да и порнографске компаније такође често користе сличне начине наплате. „Исту шему видимо и код многих развијених порно компанија“ тврди извор, који је такође истакао да оделење за преваре добија на десетине позива дневно од људи који примјећују незаконите наплате на својим обрачунима. „Људи који нас зову су једино они који примећују незаконите наплате. Не могу ни замислити колико је тек оних који су добили додатне наплате од кампање Хилари Клинтон, а немају о томе појма.“

Извор наводи како је аполитичан, али истиче како банковно оделење за преваре још увек ишчекује први позив од пристала Доналда Трампа који ће поднети исту пријаву. „С вама разговарам једино зато што оно што Хилари ради је тотално прљаво, она краде од својих најсиромашнијих пристала.“

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*