Обузетих ђаволом има толико да нема ко да ради егзорцизам

Велика тражња за егзорцизмима изазвала је недостатак свештеника који су специјализовани за тај ритуал, упозоравају званични истеривачи ђавола Ватикана.

0

Католичка црква саопштава да све више људи експериментише са сатанизмом и окултним, што за последицу има већу тражњу за егзорцизмом, јер верују да су их запоселе зле силе.

Међутим, свештеника који имају благослов да спроводе егзорцизам има врло мало и црква каже да се сад налази у великом проблему.

Валтер Касциоли, психолог и консултант Међународног удружења егзорциста, каже да расте број сатаниста.

“Расте и број егзорциста, али недовољно да се неутралише ова драматична ситуација, нарочито међу младим људима који много користе интернет”, каже он.

Касциоли позива теолошке факултете да што пре почну да подучавају будуће католичке свештенике процедурама када је реч о истеривању ђавола.

“Не постоји високообразовна институција која подучава егзорцизам. Морамо да заузмемо интердисциплинарни приступ у ком наука сарађује с религијом и психијатри раде са демонолозима и егзорцистима”, сматра овај стручњак.

Он за пораст броја случајева обузимања нечастивим силама у Великој Британији криви Харија Потера, алкохол и порнографију.

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*