Очекивали да свргну Трампа, а добили само 49 погрешно приписаних гласова!

  Изборна комисија државе Висконсин саопштила је да је до данас поново пребројано 89 одсто гласова са председничких избора и утврђено је да је Доналду Трампу погрешно приписано 49 гласова који су припадали Хилари Клинтон.

  0

  Према коначним резултатима које је три дана после избора објавила Изборна комисија, Трамп је у Висконсину имао 22.000 гласова више од Хилари Клинтон.

  Поновно бројање је завршено у 60 од 72 области, тако да практично нема шанси да резултат буде промењен.

  Федерални судија данас је одбацио захтев Трампових присталица да се обустави поновно бројање гласова, уз примедбу да је оно при крају и да, према ономе што он зна, није вероватно да ће коначни резултат бити другачији од онога који је претходно објављен.

  Поновно бројање гласова у Висконсину, Мичигену и Пенсилванији тражила је кандидаткиња Зелених на председничким изборима , уз образложење да сумња да је било хакерских упада у сервере изборних комисија.

  Федерални судија у Филадефлифији данас је саопштио да ће у понедељак одлучити да ли ће дозволити поновно бројање гласова у Пенсилванији.

  Он је данас саслушао заинтересоване стране, а стручњак из тима који је радио компјутерски програм за председничке изборе изјавио је у судници да је упад хакера у систем вероватан исто колико и да су међу нама бића са других планета, пренео је АП.

  ФоНет

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *