Од Југословенке, до прве даме Америке

Од преамбициозне Југословенке до прве даме Америке: Она је остварила амерички сан

0

Она је Меланија Трамп и за њу су страни медији рекли да нису очекивали да је толико паметна, пошто је невероватно лепа. Наследница Мишел Обаме у Белој кући на том успеху може да захвали једном случајном сусрету 1987. у Љубљани.

Меланију Трамп до данас су сви знали као супругу америчког милијардера Доналда Трампа.

Од данас, зваће је „Прва дама Америке“.Melania Trump Campaigns For Her Husband In Pennsylvania

Њен пут од родне Словеније до Беле куће био је више него узбудљив. Попут добре филмске приче.

Рођена је 1970. у словеначком граду Севница који је у то време био текстилни центар бивше Југославије. Њен отац бавио се продајом аутомобила, а мама модним дизајном.

Меланија Кнавс, како се раније презивала, са 17 година је почела да се бави манекенством.

„Одлазио сам са модне ревије у Љубљани и видео је испред зграде. Вероватно је чекала другарицу. Запазио сам је јер је била висока и мршава. Пришао сам јој и предложио пробно фотографисање“, испричао је за Ројтерс словеначки фотограф Стане Јерко..

Резултат су биле црно-беле фотографије седамнаестогодошиње Меланије Кнавс, које су покренуле њену манекенску каријеру која ће је одвести до Милана и Њујорка, где ће на једној забави 1998. срести Доналда Трампа, пише „Јутарњи лист“.Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York CityИако њена прича ипак није била буквално пут од трња до звезда, живот који води као супруга америчког мултимилијардера далеко је од њених скромних корена у Словенији.

Две године су јој биле потребне да постане чланица модне агенције у Милану.

Упоредо са манекенском каријером, која се са Милана проширила и на Париз, Меланија је студирала дизјан и архитектуру на Универзитету у Љубљани. Битна година у њеном животу била је 1996. кад се преселила у Њујорк.

Њујорк јој је донео познанство са Трампом. Судбоносни сусрет десио се 1998. године. Меланија је у то време била и део менаџмента „Трампових модела“.Donald Trump Campaigns In Key States During Weekend Ahead Of General Presidential Election

Бивша манекенка је у једном интервјуу отворено причала о свом оцу, словеначком бизнисмену и навела да је много подсећа на њеног мужа.

„Обојица су веома паметни и веома способни. Одрасли су у потпуно другачијим срединама, али имају исте вредности, исту традицију. И ја сам веома слична свом супругу. Да ли разумете шта желим да кажем? Попут мог оца, Доналд је породичан човек, поштује традицију и напорно ради.“

Како је смувала Доналда

Ипак, нису наведене сличности спојиле Доналда и Меланију када су се упознали на забави на Њујоркшкој недељи моде 1998. године. Заправо је Доналдово упорно удварање покренуло ситуацију, иако је на забаву дошао са другом девојком и послао је у купатило да би могао да има пар минута насамо са Меланијом.

Међутим, Меланија је знала довољно да му не да свој број телефона јер би онда била само још једна жена коју је позвао. То је такође био тест, да би видела да ли ће јој дати свој пословни или лични број телефона.

Доналд је прошао тест и дао јој све своје бројеве, али она је ипак чекала недељу дана да га позове.

„Имали смо сјајну везу, сјајну хемију, али нисам била одушевљена. Можда је он то приметио“, наводи бивша манекенка.

Од сусрета до озваничења везе прошло је шест година и Доналд је рекао:

„Ми се никад нисмо посвађали, заборавили смо шта значи реч свађа. Веома смо компатибилни, идемо једно уз друго.“

donald_trump_melania_knaussВерили су се 2004. а следеће венчали у Палм Бичу.

Хајди Клум, Сајмон Ковел, Хилари и Бил Клинтон били су међу званицама на свадби.

Меланија је носила венчаницу Џона Галијана, вредну 200 000 долара.

Због огромне количине чипке и бисера на њој хаљина је била претешка.

„Буди свежа и једи и пиј што више, да се не би онесвестила“, поручила је стилисткиња Меланији.American Ballet Theatre's 68th Annual Spring Gala

На свадбеној торти било је 3 000 ружа. Медији су брујали о овом венчању. После 113 година на странама „Вога“ појавила се једна невеста. Погодили сте, била је то госпођа Трамп.

Бајка се наставила… Годину након венчања Меланија и Доналд су добили сина Барона Вилијама Трампа, кога мама зове мини Доналд.

Вест о рођењу сина саопштио је лично Доналд.

„Сви су одлично“, поручио је Трамп у телефонском интервјуу за мрежу МСНБЦ, 20 минута након порођаја супруге.

Син зна мајчин матерњи језик и обожава одела. Његов дечачки стил је строго послован.

„Променио се наш брак када смо добили Барона јер су се тада приоритети променили. Али то не значи да се мање волимо и поштујемо“, рекла је Меланија за магазин „Хело“.

У интервјуу је додала да ће сина научити колико је поред свих привилегија које ужива, у животу важан рад."Survivor Marquesas" Season Finale

Породица Трамп живи на релацији Њујорк – Палм Бич.

Њихов пентхаус у Њујорку, са погледом на Централ парк и Менхетн, прекривен је мермером и двадесетчетворокаратним златом. Ентеријер је осмислио архитекта Анђело Донгија, а идеја је била реплика стила Луја XИВ.

Меланија има свој бизнис, дизајнирање накита. Окренула се томе 2010, а онда посао проширила и на козметичке линије.

Ознака „супруга Доналда Трампа“ је ту, али титулу „дизајнерка“ никако да добије.

„Можда због тога што је тако лепа, ми нисмо очекивали да је толико паметна“, рекла је ТВ водитељка Барбара Ватерс о утиску који је Меланија оставила на њену екипу.

Ако је Доналд био проблематичан у младости онда је Меланија била потпуна супротност – резервисана, умерена и фина, пише „ЦНН“. Упркос бројним скандалима Доналда Трампа, Меланија безрезервно брани и подржава супруга.

„Многе оптужбе против њега су лажне. Многе су тачне, а ја се не либим да кажем да је грешио. Опет, на константној је мети медија. Он је помало сиров, знате. Ружне речи које користи су дечачки жаргон. Али када га мало боље упознате, он је невероватан џентлмен, пун подршке за драге људе. Прича о томе да понижава жене пада у воду када погледате његове компаније у којима су на бројним утицајним местима управо жене. Он их подржава да следе своје снове и теже највишим позицијама. Верујем му“, рекла је Меланија за „ЦНН“.

Donald Trump Honored With AStar On The Hollywood Walk Of Fame

Краси је сјајан стил. Неко би рекао да и није тешко то постићи уз огроман новац на располагању.

Меланија зна тај новац добро да искористи. Када не прати мужа, дизајнира накит и бави се добротворним радом, а посебно је активна око фондације за истраживање рака дојке.

Пар има сина Барона, рођеног 2006. године, а Доналд из претходних бракова има синове Доналда и Ерика, и ћерке Иванку и Тифани.

О кандидатури супруга за председника Америке, Меланија је прошле године изјавила за „Њујорк Тајмс“:

„Бићу јако традиционална, као што су биле Бети Форд и Џеки Кенеди, подржаваћу супруга“, рекла је за „Њујорк тајмс“.

ТВ Прва

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*