Од септембра Бус плус има ново оружје у рату са шверцерима!

0

Путнике у јавном градском превозу од јесени ће контролисати већи број Бус плус контролора. Kомпанија „Апекс“ већ је расписала конкурс за заинтересоване кандидате, а на овај корак одлучили су се због повећања посла.

Директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић каже да би путнике у јавном градском превозу по уговору са приватном фирмом „Апекс“, требало да контролише најмање 200 контролора. Ипак, ни у Дирекцији, ни у „Апексу“ не изјашњавају се о прецизном броју ангажованих контролора.

– Више их је од 200 – уверава нас Митровић – до сада путници „Бг воза“ нису подлегали никаквој контроли, јер ни опрема у возилима није радила, тачније, валидатори су били поломљени. Чак четири пута су их комплетно мењали, али није вредело. Вандали су наставили да их уништавају. Из тог разлога смо и одлучили да поставимо баријере, за почетак, на улазу у три железничке станице. Тако да ће путници морати да пре него уђу у воз очитају карту.

„Трозупци“ који спречавају улазак на станицу наћи ће се код Вуковог споменика, Панчевачког моста и Kарађорђевог парка. Према Митровићевим речима, за обнову рампи заслужна је компанија „Апекс“. Kомплетан посао је завршен, али се чека да „Железнице“ са којима је склопљен уговор, обезбеде људе који ће чувати обновљене баријере.

Иначе, у плану је да овакав систем контроле путника заживи и на осталих шест железничких станица, али засад нема техничких могућности. Потребно је да на њима буду постављене баријере, а на поменуте три већ су постојале, па су само модификоване. Оспособљавањем рампи, заменом механичких делова, постављањем апарата за оверу и повезивање са системом, направљен је затворен систем, тако да ће свако ко жели да користи „БГ воз“ морати да овери карту како би ушао на станицу, односно перон.

KРИТЕРИЈУМИ ЗА KАНДИДАТЕ

Услови које заинтересовани кандидати за контролоре морају да испуне су средња школска спрема, основно знање енглеског језика, комуникационе вештине, способност квалитетног тимског рада и праћења јасно дефинисаних процедура. Пожељно је претходно искуство на пословима контроле карата у јавном превозу. Сви заинтересовани кандидати могу послати своје биографије (са сликом) електронским путем до 7. септембра.
24сата

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*