Одата пошта погинулим радницима РТС-а

0

Полагањем венаца, паљењем свећа и минутом ћутања код споменика „Зашто?“, на дан обележавања датума почетка НАТО бомбардовања, представници жртава, РТС-а, Министарства културе и информисања и Скупштине града одали су пошту погинулим радницима РТС-а.

Мирослав Медић, брат погинулог Синише Медића, положио је венце у име породица радника, који су страдали 23. априла 1999. године када је НАТО бомбардовао зграду РТС-а.

Захвалио је присутнима што су дошли да обележе почетак бомбардовања и да се сете својих рођака, колега и пријатеља који су страдали.

„Зашто је било потребно да погине ових 16 невиних људи, који су само обављали свој посао, који нису утицали на уређивачку политику тадашње телевизије, који су само желели да се после свога посла врате кући и буду са својим породицама? То је оно што ми желимо да сазнамо ових 19 година и надамо се да ћемо то једног дана и сазнати“, рекао је Медић.

Венце је положио и Владимир Вулетић, председник Управног одбора Радио-телевизије Србије, а одавању поште је присуствовао генерални директор Драган Бујошевић.

Погинулим радницима РТС-а пошту је одао и заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Младеновић је рекао да је ово дан туге због свих оних који су страдали у агресији НАТО пакта и дан сећања на све оно што је учињено током бомбардовања.

Говорећи о погинулим радницима РТС-а, Младеновић је истакао да „им морамо одати пошту, а да, с друге стране, упозоримо да се никада више никоме овако нешто не сме десити“.

Венце су положили и представници Министарства културе и информисања.

RTS

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*