ОДГОВОР МОСКВЕ НА ТРАМПОВ ГОВОР: Говорите о суверенитету дружава? Прво Србији вратите Косово и Метохију!

0

Шеф комитета Држвне Думе за послове ЗНД и евроазијске интеграције – Леонид Калашњиков – позвао је председника САД, Доналда Трампа, и Запад да врате Србији Косово и Метохију.

Осврћући са не Трампов позив из Њујорка, са заседања Генералне скупштине УН, да се поштује суверенитет држава, Калашњиков је додатно указао:

„Цинично звуче позиви да се поштује суверенитет од председника силе која је разрушила цео светски поредак. Почнимо од Косова. Ко је раскомадао Југославију? Американци су кренули тим путем и отворил Пандорину кутију”.

Калашњиков је подсетио да је бивша Југославија разбијена уз игнорисање свих међународних норми и без мандата Уједињених нација, па наставио:

„Одвајање Косова протекло је без икаквог референдума и насилно. Ако је Трамп `гађао` Крим, морао би знати да се полуострво прикључило Русији по референдумској вољи народа и без иједне жртве и грађанског рата”.

Додатно је нагласио: „Сједињене Државе су разориле међународно право, а сада покушавају да другима држе лекције. То је најгори могући цинизам. Нека прво врате (Србији) Косово!”

Калашњиков је одреаговао на Трампов апел међународној заједници да се „бори против претњи националном суверенитету”.

У том контексту је позвао на суопотстављање опасностима које прете суверенитетима „од Украјине до Јужног Кинеског мора”.

 

 

 

интермагазин

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*