Одложено суђење Мандићу и Кнежевићу

0

ПОДГОРИЦА, 19. јула – Пре него је и почело суђење оптуженима за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра прошле године, одложено је након што је адвокат Мироје Јовановић затражио изузеће главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и свих тужилаца у специјалном тужилаштву у процесу који се води пред Вишим судом.

Један од лидера ДФ-а и осумњичених за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године, Милан Кнежевић, саопштио је да је данашње суђење њему и колеги Андрији Мандићу „политички монтиран процес“.Лидер Нове, Андрија Мандић, уочи почетка суђења новинарима је рекао да процес који данас почиње у Вишем суду „личи на бомбашки процес из 1907. године“.

н је рекао да се нада да ће разбити „лажне конструкције“ специјалног тужиоца Миливоја Катнића и зауставити државни терор на ДФ-ом.

Претресу нису приступили оптужени Едуард Шишмаков, Владимир Попов, Предраг Богићевић и Немања Ристић, којима се суди у одсуству.

Адвокат Мандића и његовог возача Михаила Чађеновића, Мироје Јовановић, рекао је да је неколико бранилаца Врховном државном тужилаштву поднело захјев за изузеће главног специјалног тужиоца и свих тужилаца у поступку.

Он је рекао да је главни специјални тужилац извршио „потпуно пристрасан приступ предмету тако што је јавно учинио доступним разговоре, транскрипте, не само бранилаца и брањеника, него међусобну комуникацију адвоката“.

„Јасно је да главни специјални тужилац, и тужилац из Специјалног тужилаштва Саша Чађеновић моментално морају обуставити рад у односу на овај предмет“, рекао је Јовановић.

Казао је да је предмет „контаминиран комуникацијом бранилаца“. То је, рекао је, скандалозно, због чега је реаговала Адвокатска комора Црне Горе.

Веће судије Сузане Мугоше одложило је претрес.

 (Тањуг) 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*