Odloženo suđenje Mandiću i Kneževiću

0

PODGORICA, 19. jula – Pre nego je i počelo suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, odloženo je nakon što je advokat Miroje Jovanović zatražio izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i svih tužilaca u specijalnom tužilaštvu u procesu koji se vodi pred Višim sudom.

Jedan od lidera DF-a i osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, Milan Knežević, saopštio je da je današnje suđenje njemu i kolegi Andriji Mandiću „politički montiran proces“.Lider Nove, Andrija Mandić, uoči početka suđenja novinarima je rekao da proces koji danas počinje u Višem sudu „liči na bombaški proces iz 1907. godine“.

n je rekao da se nada da će razbiti „lažne konstrukcije“ specijalnog tužioca Milivoja Katnića i zaustaviti državni teror na DF-om.

Pretresu nisu pristupili optuženi Eduard Šišmakov, Vladimir Popov, Predrag Bogićević i Nemanja Ristić, kojima se sudi u odsustvu.

Advokat Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, Miroje Jovanović, rekao je da je nekoliko branilaca Vrhovnom državnom tužilaštvu podnelo zahjev za izuzeće glavnog specijalnog tužioca i svih tužilaca u postupku.

On je rekao da je glavni specijalni tužilac izvršio „potpuno pristrasan pristup predmetu tako što je javno učinio dostupnim razgovore, transkripte, ne samo branilaca i branjenika, nego međusobnu komunikaciju advokata“.

„Jasno je da glavni specijalni tužilac, i tužilac iz Specijalnog tužilaštva Saša Čađenović momentalno moraju obustaviti rad u odnosu na ovaj predmet“, rekao je Jovanović.

Kazao je da je predmet „kontaminiran komunikacijom branilaca“. To je, rekao je, skandalozno, zbog čega je reagovala Advokatska komora Crne Gore.

Veće sudije Suzane Mugoše odložilo je pretres.

 (Tanjug) 

POSTAVI ODGOVOR

*