Одређена локација: Споменик Ђинђићу прекопута Његоша у центру Београда!ицијатор:

0

Споменик убијеном председнику Владе Србије Зорану Ђинђићу биће постављен на Студентском тргу у Београду, тачно прекопута монумента подигнутог у част Петра Другог Петровића Његоша

Обележје бившем српском премијеру биће постављено на месту садашње Васине улице која постаје пешачка зона, на простору између Филозофског факултета где се Ђинђић образовао, Ректората и Студентског трга број 10, где је скоро до смрти живео. Окретница тролејбуса биће измештена, а постоје идеје и да стан у којем је живео Ђинђић буде претворен у легат.

У јуну су одборници Скупштине Београда усвојили предлог о подизању споменика Ђинђићу, а сада се убрзава реализација ове одлуке. Ускоро би требало да буде расписан конкурс за идејно решење споменика, а како је премијер Александар Вучић још пролетос најавио, у плану је да он буде откривен 12. марта 2018. године.

Град Београд, као и породица и Фондација „Др Зоран Ђинђић“, подржали су идеју премијера да се споменик постави на тргу који ће бити изграђен уместо тролејбуске окретнице у Васиној улици.

У време када је први пут покренута иницијатива за подизање обележја убијеном премијеру, идеја је била да се оно постави у Финансијском парку, али то није реализовано.

 

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*