Окончана драма испред зграде Владе Србије, ухапшен мушкарац с бомбом (ВИДЕО)

Mирослав Станковски стар 39 година, који је претио да ће се разнети бомбом испред зграде Владе Србије ухапшен је. Драма у Немањиној трајала око три сата. Нормализован саобраћај који је у том делу града био блокиран.

0

Мушкарац из Београда претио је испред зграде Владе Србије да ће активирати две ручне бомбе, јавља репортер РТС-а са лица места. Полиција је потврдила да је ухапшен М. С. и да је о догађају обавештен надлежни тужилац.

Како сазнаје РТС, реч је о Мирославу Станковском (1977), којег су јаке полицијске снаге успеле да савладају након скоро три сата преговарања. Он је ухапшен око 06.45.

Станковски ће бити прослеђен тужилаштву, а против њега ће бити поднета кривична пријава.

Наставља се рад на овом случају, саопштио је МУП.

Драма је почела око четири сата после поноћи, када је Станковски аутомобилом дошао испред зграде Владе и запретио да ће се разнети.

Како сазнаје РТС, реч је о човеку који је од раније познат полицији. У досијеу има више кривичних пријава због разбојништва и крађа.

Он је тражио да разговара са инспектором који је радио на једном његовом случају.

Велики број припадника полиције, Хитне помоћи и ватрогасаца налазио се у Немањиној улици у Београду, где су дошли и припадници САЈ-а, као и снајперисти.

На место догађаја одмах су стигли припадници Интервентне јединице, Специјалне антитерористичке јединице, Преговарачког тима и друге екипе Министарства унутрашњих послова, саопштио је МУП.

Возило Паркинг сервиса одвезло је аутомобил за који се сумња да припада М. С.

Саобраћај, који је био блокиран, нормализован је у свим централним градским улицама, осим у Немањиној, где трамваји на линији 2, 3, 7, 9 и 12 и даље стоје јер се један трамвај на челу колоне покварио.

Екипе ГСП-а су на терену и раде на отклањању квара.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*