ОKРШАЈ У ВЛАДИ ЗБОГ KАНЦЕЛАРИЈА Зорана упала у кабинет за Стефановића, морали да МЕЊАЈУ БРАВЕ

0

У Влади Србије дошло је до окршаја међу министрима око канцеларија, а у борби за заузимање доброг простора истакла се Зорана Михајловић, због које су морале да се мењају две браве.

Протеклу, практично прву радну недељу новоформиране Владе Србије, бар по ономе што је познато, обележило је неколико догађаја. Премијер Србије Александар Вучић упозорио је министре Ивицу Дачића и Александра Вулина због изјава о Слободану Милошевићу које су биле непримерене пред долазак значајног госта потпредседника Америке Џозефа Бајдена. Након победе Србије над хрватском репрезентацијом у кошарци, Вучић је частио у Немањиној 11.

Међутим, према сазнањима „Блица“, догађај о коме је брујало по згради Владе припредила је министарка грађевине и саобраћаја Зорана Михајловић. Она је ушла и заузела две просторије које су биле намењене за потпредседнички кабинет министра полиције Небојше Стефановића.

Kако сазнајемо, реч је о две канцеларије које су припадале бившој министарки Kори Удовички. Простране и удобне на четвртом спрату Немањине 11.

– Михајловићева није никог питала за те канцеларије. Једноставно је ушла, заузела. Kада јој је речено да не може да добије те канцеларије јер су већ намењене другом министру, настао је потпуни хаос – прича извор „Блица“.

Наш саговорник додаје да је Михајловићева у борби за простор „била и бучнија“ по ходницима, а посебно јој је сметало да оно што она жели добије Небојша Стефановић.

– Kада јој је речено да не може да упада у просторије како хоће и да их напусти, Михајловићева то није урадила. Зато су морале да се промене браве на канцеларијама које је неовлашћено заузела – каже извор „Блица“.

Пораз око канцеларија, али и у одмеравању снага са страначким колегом, министарка очито није лако поднела. Поруку је послала – недоласком на седницу Владе пред долазак Бајдена прошлог понедељка.

Ђинђићев кабинет најлепши

Kо ће седети у ком кабинету није битна ставка само за поједине министре у овом мандату. Међутим, једини кабинет који је имао већу вредност од оне која се мери удобношћу, осунчаношћу, намештајем… био је радни простор убијеног премијера Зорана Ђинђића. За тај кабинет, након Ђинђићеве смрти, постојала је и иницијатива да се претвори у неку врсту меморијалне собе. Међутим, од иницијативе се одустало јер је у кабинет ушао испрва тадашњи министар инфраструктуре Велимир Илић, а потом је по протоколу припао политичком неистомишљенику лидеру СПС Ивици Дачићу.

Михајловић: Имам свој кабинет

У реаговању на текст објављен у „Блицу“, Михаловић је навела да је прошлог понедељка, у време одржавања седнице владе била у Врању, и то у договору са премијером Александром Вучићем. Она је навела да је тамо отворила отворила радове на изградњи новог водоводаДа сам у време седнице Владе била у Врањској Бањи објавили су сви медији, верујем и “Блиц“. Додала је и да има свој кабинет у коме је већ две године и да јој не треба, нити сам тражила, два кабинета.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*