ОЛИВЕР СТОУН: Ниједан амерички председник није радио као Путин

0

Уочи емитовања циклуса разговора Оливера Стоуна са Владимиром Путином, дописник „Њујорк тајмса“ разговарао је са режисером који је открио неке детаље о својим сусретима са руским председником.

Бурне дискусије о мешању Русије у председничке изборе 2016. године и могуће везе између Русије и Трампове администрације покренула је серија разговора Оливера Стоуна са Владимиром Путином.

Стоун је изјавио да не верује да је Русија помогла да Доналд Трамп постане председник САД и истакао да га је Владимир Путин импресионирао својим лидерским квалитетима.

„Ја чак не могу ни да замислим како размишља Американац који заправо верује да је Русија утицала на председничке изборе. Уколико ови људи тако мисле, нека и буде тако. Ако у овој серији интервјуа нађу доказ да је Путин лош човек, нека буде тако. Русију можете да кривите за све недаће и несреће у свету, и то је заправо оно што често радимо од 1917. године“, истакао је режисер.

Он је такође навео да га је Путин импресионирао својим лидерским квалитетима. Режисера је задивила дисциплинованост руског председника и способност да 16 година обавља свој посао.

„Колико је мени познато, ниједан амерички председник никад није тако радио. У том смислу он ме подсећа на Џимија Картера — мислим на његову посвећеност раду“, додао је режисер.

Стоун је додао да у руском председнику није видео човека који, према речима његових критичара, наређује да се убијају његови политички противници и новинари и који је зарадио читаво богатство захваљујући свом положају.

„Да ли је богат? Можда, али у тој мери која му се приписује. Судим по његовом држању, по начину на који говори о новцу. Мислим да сам му пружио изазов. Можда мислите да сам према њему био превише мек, али мислим да сам га изазвао. И озбиљност овог изазова је порасла са последњим епизодама, посебно када смо говорили о његовој будућности и његовим плановима за изборе. Новац, корупција. Покушао сам да поставим толико смела питања колико је било могуће“, закључио је Оливер Стоун.

 

 

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*