Оливеру Стоуну уручено „Почасно срце Сарајева“

0

САРАЈЕВО – Холивудском редитељу Оливер Стоуну, вишеструком добитнику награде Оскар уручена је награда „Почасно срце Сарајева”.

Стоун, који је прошетао црвеним тепихом је једна од највећих звезда овогодишњег 23-ћег Сарајево филм фестивала што је показала и публика која га је дочекала бурним аплаузом.

Познати редитељ је добитник три Оскара, а награђиван је на филм фестивалима у Берлину и Венецији, режирао је више од двадесет дугометражних филмова и бројне документарце, а међу његовим остварењима је и филм о америчком узбуњивачу Едварду Сноудену.

Недавно је урадио серију интервјуа са руским председником Путином, а тај филм ће такође њему у част, бити приказан на овом фестивалу.

Један број посетилаца фестивала каже да су управо ти интервјуи разлог због којег су дошли у Сарајево, а међу њима је и Предраг Предин (30) из Новог Сада иначе запослен у интернет компанији у Норвешкој.

„Видео сам програм, али ћу се детаљније упознати са њим. Засигурно желим да погледам Путинове интервју са Оливером. Гледао сам чланке о томе, делује контроверзно и мислим да је Стоун имао одличну прилику да упозна Путина. Он је енигма за нас западњаке, верујем да ћу га боље упознати кроз те интервјуе”, рекао је он Танјугу.

Јан Туси из Франкфурта каже да му се допада Оливер Стоун као и да би волео да види његов интервју са Путином.

„Волео бих да видим интервју са Путином, јер ће нам рећи много тога што други новинари не могу да нам кажу”, рекао је Туси Танјугу.

Пажњу Стоуну у једном тренутку „украла” је Лепа Брена која је такође прошетала црвеним тепихом.

„Први пут сам на Сарајево филм фестивалу,срецна сам сто је фестивал озбиљно заживео. Вечерас сам дошла по позиву Емира Хадзихафизбеговића са којим сарађујем пуних тридесет година, сутра ћу бити на премијери његовог филма „Жаба” и драго ми је што сам део ове свечаности”, рекла је Танјугу Лепа Брана.

Сарајево филм фестивал има укупно 18 програма, а биће приказано 235 филмова.

Фестивал је почео у петак увече. (Танјуг)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*