Омладина „Двери“ палила дипломе испред „мастер Томине колибе“

Представници омладине покрета Двери спалили су око 30 диплома испред Председништва Србије у Београду у акцији "Паљење диплома испред мастер Томине колибе".

0

Они су тако желели да укажу на лош положа младих у Србији.

„Желимо да укажемо да је велика безперспективност младе популације у Србији. Факултетска диплома више не представља гарант за нормалне могућности живота и рада„, рекао је агенцији Бета представник омладине Двери Дејан Тадић.

Неколико десетина младих окупило се испред Председништва и спалило дипломе факултета људи који су дипломирали са оценом изнад 8,5 и незапослени су или раде на пословима који нису у њиховој струци.

„Само прошетајте градом и видите колико младих и високообразованих ради тешке физичке послове за мање од 10 евра дневно. Да ли је то држава у којој ми живимо. Положај младих је сваким даном све гори“, рекао је Тадић.

Он је рекао да статистика показује да је око 50 одсто младих незапослено и додао да сваке године неколико десетина хиљада младих одлази из Србије, „проналазећи боље услове за живот и рад ван граница ове земље“.

Омладина Двери носила је партијске и државне заставе.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*