„Опозиција финализује договор“

0

Самостална посланица Мариника Тепић изјавила је да опозиција „финализује договор“ како би га понудила грађанима.

Она је навела да договор обухвата и формирање једне „народне листе“ са којом би се изашло на изборе, ако се испуне услови да они буду фер и поштени.

Тепићева је, гостујући на ТВ Н1, рекла да су усаглашени основни приниципи и да верује да ће, колико сутра, са њима бити упозната шира јавност.

Према њеним речима, на састанку су били представници целе парламентарне и ванпарламентаре опозиције чији су представници пре неколико месеци потписали заједнички договор о неопходним условима да би се изашло на изборе.

Ти су се услови „преточили у шире принципре, односно у предлог са којим ће се изаћи пред пред грађане са намером да сви буду заједно на једној народној листи како би заједно сменили ову власт“, рекла је Тепићева.

Она је бавела да се опозиција се данас „јасно определила“ да ће радити на формирању такве листе која би, објаснила је, обухватила опозиционе партије, као и грађане који протестују – еснафска удружења, професоре, студенте.

Тако би се, ако се изађе на изборе, бирало између грађана и политичара којима они дају поверење и, са друге стране, власти Александра Вучића, нагласила је Тепићева.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*