Опроштајно писмо функционерке БИА: Убила сам мајку да јој скратим муке

0

Весна Мишковић, која је прекјуче из пиштоља убила своју мајку Миру (77), малтезера Лакија и на крају пресудила и себи, оставила је потресно опроштајно писмо у којем објашњава зашто се одлучила на овакав потез.

„Моја мајка због своје болести нема живот какав доликује једном човеку. Требало јој је дозволити еутаназију да се спасе мука. Нас две немамо више снаге да се носимо са њеним тегобама…”, написала је у опроштајном писму Весна Мишковић (56) пре него што је прекјуче из пиштоља убила своју мајку Миру (77), малтезера Лакија и на крају пресудила и себи!

Весна, која је била запослена у БИА, детаљно је појаснила у писму да је извршила самоубиство јер се тако договорила са мајком, јер јој је обећала да неће живети без ње, а као разлог убиства пса Лакија навела је да не жели да он након свега заврши у некој кафилерији.

Језива породична трагедија догодила се у стану у улици Матице српске 101 у београдском насељу Миријево. Пре него што је убила мајку, Весна је позвала своју тетку Марију Радовановић, која са породицом живи у Омољици код Панчева.

– Са Весном сам се раније договорила да дођем у понедељак по подне да их посетим. Међутим, око 13 часова она ме је позвала и рекла да води мајку у болницу, и да ми је код комшије оставила торбу, пошто се вероватно нећемо видети. Глас јој је деловао сасвим нормално. Чак ме је питала шта кувам за ручак, на шта сам јој одговорила – гулаш. Ни слутила нисам шта ће се десити – са сузама прича Веснина тетка Марија.
Она додаје да опроштајно писмо које јој је сестричина оставила још није добила, јер је код истражитеља и да она не зна шта је Весна навела као разлоге за трагедију. Такође не зна ни када ће бити кремација Весниног и Мириног тела.

Пре месец дана била сам код њих. Мира није могла да говори, лежала је у кревету и деловала је беспомоћно. Весни је било много тешко да гледа мајку такву, али борила се као лавица. Дешавало се да ме позове и да усред приче о Мирином тешком стању почне да плаче, а и ја са њом. Заиста се борила за Миру. Имале су више сестрински него однос мајке и ћерке. Облачиле су се исто, имале исте фризуре… – додаје Марија.

Она додаје да ће их увек памтити по томе што су биле достојанствене и никада никоме нису показивале колико им је тешко. С друге стране, међу станарима у згради у улици Матице српске и даље влада неверица због помисли на то шта је Весна урадила.
Весна Мишковић је убиство, а потом и самоубиство извршила из приватног оружја.

За мајку поручила кревет

Kомшије породице Мишковић наводе да је пре десетак дана стигао и специјални медицински кревет који је Весна поручила за мајку Миру. – Kолико је Весна бринула о мајци говори чињеница да јој је поручила специјални кревет, који је могао да се усправи, како Мира не би стално лежала. Весна је све чинила да помогне мајци и олакша јој муке. Ето, баш ноћ уочи трагедије били су из Хитне помоћи због Мириног стања. Можда је схватила да ће јој бити све горе, па је зато урадила то што је урадила – каже комшија настрадалих жена.

Није причала о послу у БИА

Према наводима комшија, Весна Мишковић је радила у Безбедоносној информативној агеницији и о томе никада није хтела да прича. – Иако никада није рекла где ради, сазнали смо да је високи функционер БИА. Једном није хтела да се снима за телевизију, па је рекла да то није у њеном опису посла – рекле су комшије.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*