Организатор београдског Прајда Бобан Стојановић: Напуштам Србију!

0

Геј активиста и један од организатора београдског Прајда Бобан Стојановић одлучио је да напусти Србију. Стојановић је на Фејсбуку објаснио да је до ове долуке дошао заједно са својим партнером Адамом након што ни више од месец дана није добио информације о хулиганима који су га напали у августу.

– Иако сам одмах пријавио случај, иако сам идентификовао нападаче на основу видео снимка, иако је постојао медијски притисак, ни овог се пута ништа није променило. Они су остали да шетају улицама једнако као и ја, очигледно са тенденцијом да ће тако и остати. За мене, за нас, то је неприхватљиво. Моја рањивост је била повећана током организовања Параде поноса, али и након ње, тако да скоро нигде нисам излазио без Адамове пратње. Једини начин да се та агонија прекине био је одлазак из Србије – написао је Бобан на свом Фејсбук профилу.
Kако додаје, ноћ пред Параду поноса непознате особе су испед његове зграде узвикивале „Бобане, п*д*ру ножеви се спремају, изађи ако смеш, пушиш к… амбасадорима, хајде пи*ко…“.

– Оваква одлука није лака. Све што имамо остало је тамо, овде смо за полупразним џеповима и захваљујући великом срцу породице Албахари. Да ли желим да се вратим – не. Шта ме овде чека – не знам – додао је Бобан.

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*