Организатори протеста упутили отворено писмо Вучићу

Организатори протеста „Стоп крвавим кошуљама“ поручили су у отвореном писму председнику Србије Александру Вучићу да је добио мандат да буде председник свих грађана, а не да се „обрачунава са свима који се усуде да мисле“. Ви желите поданике, а не грађане и зато данас имате колоне оних који не желе да живе у друштву које стварате, наведено је у писму.

„Јасно сте нам ставили до знања да у овој земљи постоје грађани, родитељи и деца другог реда. Сви они који се усуде да слободно кажу шта мисле постају непријатељи и треба их ‘удавити’ у блату таблоида“, наводи се у писму.

Организатори протeста у писму констатују да је „свакога дана непријатељ нов“.

„Некада су то били Славко Ћурувија и Оливер Ивановић, а данас смо ми Ваша мета. Данас смо ми ‘наркомани, страни плаћеници, издајници'“, наводи се у писму.

Председника су упитали да ли их кажњава зато што су се усудили да укажу у једном интервјуу „у каквим све нерегуларностима влада“ или што су организовали протесте грађана који су показали да га се не плаше.

„Да ли нас кажњавате због тога што захтевамо да се закони поштују, и да сви грађани имају подједнака права? Да ли кажњавате наше родитеље јер су нас учили да слободно мислимо? Да ли кажњавате наше баке и деке јер су нам говорили да главу увек држимо подигнуту? Да ли смо ми, наше породице, људи који шетају за Вас грађани другог реда и непријатељи? Да ли нас све треба засути катраном и перјем да би се сакрила истина? Да ли треба да престанемо да постојимо“, упитали су организатори протеста.

У писму наводе да се обраћају Вучићу, јер је он „уредник скоро свих медија у Србији“ и подсећају да су за њега уредници таблоида људи које „изузетно цени“.

„Пишемо Вама да би остао јавни траг о томе како је Србија постала земља насиља, мржње и јавне дискредитације за време Ваше владавине“, истиче се у писму.

Организатори протеста „Стоп крвавим кошуљама“ Вучићу поручују да се нису уплашили његове кампање, јер им је од страха јача жеља да живе „у слободној земљи, у којој је сваки човек поштован и једнако важан“.

„Протести неће нестати, чак и ако сваког дана будете објављивали о нама најгоре лажи. Нисмо ми важни. Нису ти протести настали због нас. Протести су одговор грађана на Вашу владавину, свакодневно насиље и лажи. Време је да схватите да не можете застрашити пет милиона грађана, а самим тим ни једног од нас. Ми имамо истину на нашој страни, а Ви све остало“, поручују Вучићу организатори протеста „Стоп крвавим кошуљама“.

РТС