Оружане снаге РФ добијају систем који имитира напад групе авиона или крстарећих ракета

0

НИ РАДАРИ АМЕРИЧКИХ СИСТЕМА ПРО У РУМУНИЈИ И ПОЉСКОЈ НЕЋЕ МОЋИ ДА УТВРДЕ КОЈИ ЈЕ НАПАД ЛАЖНИ

Владимир МИХЕЈЕВ: Ти системи ће бити монтирани на ракете уместо бомби (и атомских и класичних), а биће у стању да код противника ствара утисак да је подвргнут групном ракетном или авионском нападу… Да ракете и бомбе само што му се нису сручиле на главу

ОРУЖАНЕ снаге Русије ускоро ће добити систем за радио-електронску борбу који ће Американцима и НАТО  покварити многе планове.
Још се не зна како се тачно зове, али се зна да га производи концерн „Радио-електронске технологије“.
Како је открио Владимир Михејев, саветник првог заменика генералног директора тог концерна, ти системи ће бити монтирани на ракете уместо бомби (и атомских и класичних), а биће у стању да код противника ствара утисак да је подвргнути групном ракетном или авионском нападу. Другим речима: да ракете и бомбе само што му се нису сручиле на главу.

Михејев је додатно објаснио:

„Систем је у стању да имитира лет групе авиона или крстарећих ракета. Односно: да имитира њихов лажни напад“.
Михејев је објаснио да су радови на систему „у завршној фази“ и да ће моћи да га користи неколико типова руских ракета.
Овакви системи ће Русији омогућити да – буде ли потребно – организује један, три, пет или 50 истовремених лажних напада. А да иза неког од њих – или више њих – уследи прави.
Ако Михејев говори пуну истину, његове речи подразумевају да ни радари америчке противракетне одбране у Рмунији, Пољској или Јужној Кореји не би били у стању да благовремено открију да ли је напад прави или лажни.
И ово је одговор Москве на све што Американци раде на плану противракетне одбране којом провоцирају нову трку у наоружању.
На ово је указао и заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ Виктор Познихир, нагласивши да глобални систем противракетне одбране, на којем рае САД, ремети стратешку равнотежу у свету.
Он је оценио и да ће глобална (америчка) ПРО у Белој кући и Пентагону стварати илузију да Сједињене Државе могу – без икаквих последица по себе – у изненадном нападу применити и стратешко, офанзивно нуклеарно наоружање. Јер, противник наводно, не би ни стигао са употреби своје или би најмање 70 одсто његових ракета били пообарано одмах након узетања.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*