Оснивач телевизије „Фокс Њуз“ прешао у православље и одселио се у Москву!

0

Један од твораца телевизије Фокс Њуз – тв-режисер Џек Ханик – приступио је Руској православној цркви. Ханик се са супругом и малолетним сином крстио на Велику Суботу у цркви Свете Мученице Татјане која се налази уз Московски државни универзитет.

Ханик је после обеда крштења рекао: „Ово је за нас било уистину дуго путовање. Али, чини ми се да се све догодило у време које је Господ благословио. Сви ми покушавамо да нешто урадимо онако како смо сами замислили, али се често све одиграва онако и онда како је и када јт то замислио Бог“.

Нагласио је да је за њега и његову породицу крајње важно што се Руској православној цркви прикључио на традиционални начин – онако како се то чинило у првим вековима хришћанства.

Ханик је признао да је тек прошле године први пут сазнао шта је то Благодатни Огањ, па навео: „Много година сам радио на водећим телевизијским каналима – на информативним каналима – али ми на Западе о томе ништа нисмо говорили.

А ја сам схватио да је то истинско чудо“. Ханик је са женом и дететом издржао цео ускршњи пост. Открио је и да су за Васкрс фарбали јаја. Ханик се преселио у Москву и почео да ради као режисер за „Царград“, најправославнију руску телевизију.

Слободнимедији

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*